Robert de Niro va organiza un festival internaţional de film

Autorităţile din Qatar au semnat, duminică, un acord cu actorul american Robert de Niro în vederea organizării, la Doha, începând din 2009, a unui festival internaţional de film, eveniment care confirmă ambiţiile culturale ale acestei mici monarhii din Golful Persic.

17 afișări
Imaginea articolului Robert de Niro va organiza un festival internaţional de film

Robert de Niro va organiza un festival internaţional de film (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Prima ediţie a evenimentului, numit Tribeca Film Festival Doha, va avea loc în perioada 10 - 14 noiembre 2009, la sediul Muzeului de Artă Islamică, ce găzduieşte o colecţie prestigioasă şi care fost inaugurat cu mare fast sâmbătă, în prezenţa a numeroase capete încoronate, celebrităţi şi oameni de cultură.

Acordul a fost semnat de Robert de Niro şi de Al-Mayassa Bent Hamad Al-Thani, preşedintă a Autorităţii muzeelor din Qatar şi fiica emirului, şeicul Hamad ben Khalifa Al-Thani.

Robert De Niro este cofondator, alături de Jane Rosenthal şi Graig Hatkoff, al Tribeca Film Festival, înfiinţat în 2001 pentru a revitaliza viaţa culturală a Manhattan-ului, cartier al New York-ului, după atacurile din 11 septembrie.

Festivalul american va avea ca sarcină organizarea, alături de Autoritatea muzeelor din Qatar, a festivalului din Doha, a cărui primă ediţie va avea programate 40 de filme din diferite ţări şi culturi.

"Invit îndrăgostiţii de cinema din toate ţările să vină să-şi împărtăşească pasiunea pentru această artă la Tribeca Film Festival Doha", a declarat Al-Mayassa în timpul ceremoniei de semnare a acordului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici