Robert De Niro vrea să scrie o carte cu Martin Scorsese

Actorul Robert De Niro vrea să scrie o carte de memorii cu cineastul Martin Scorsese, cei doi fiind renumiţi pentru colaborările de succes la pelicule precum "Şoferul de taxi", "Taurul furios" şi "Băieţi buni".

188 afișări
Imaginea articolului Robert De Niro vrea să scrie o carte cu Martin Scorsese

Robert De Niro vrea să scrie o carte cu Martin Scorsese (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Robert De Niro şi Martin Scorsese cochetează cu ideea de a scrie împreună o carte de memorii, însă De Niro nu doreşte ca acest volum să fie unul autobiografic, informează contactmusic.com.

"Îţi ia mult timp să scrii o autobiografie şi eu chiar nu am acest timp disponibil. La un moment dat, Scorsese şi cu mine ne-am gândit să scriem o carte împreună şi încă ne dorim acest lucru", a declarat Robert De Niro pentru agenţia de ştiri mondene Bang Showbiz.

Recent, Robert De Niro a anunţat că va colabora cu Martin Scorsese pentru un nou film cu gangsteri.

"O să fac cu Scorsese un alt film cu gangsteri şi este foarte interesant (...). Este în pregătire. Avem un scenariu, iar Marty (Scorsese, n.r.) are alt film în lucru, aşa că va mai dura", a declarat Robert de Niro, în luna noiembrie, la conferinţa de presă, organizată la Londra cu prilejul lansării în Marea Britanie a celui mai recent film al său, "Malavita: O familie criminală".

Pe de altă parte, până de curând, Martin Scorsese a lucrat la drama poliţistă "Lupul de pe Wall Street/ The Wolf Of Wall Street", pe care o regizează şi care-i are în distribuţie pe Leonardo DiCaprio şi Matthew McConaughey. Leonardo DiCaprio se află la a cincea colaborare cu Martin Scorsese, după "Bandele din New York", "Aviatorul", "Cârtiţa" şi "Shutter Island".

Actorul, regizorul şi producătorul Robert De Niro, în vârstă de 70 de ani, este considerat unul dintre cei mai talentaţi şi mai influenţi cineaşti din toate timpurile. Dublu câştigător al premiului Oscar, pentru rolurile din "Naşul: Partea II" (1975) şi "Taurul furios/ Raging Bull" (1981), De Niro a făcut multe alte roluri memorabile, mai ales în regia lui Martin Scorsese, în filme precum "Şoferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Băieţi buni/ Goodfellas" (1990), "Promontoriul groazei/ Cape Fear" (1991) şi "Casino" (1995). El este, de asemenea, unul dintre fondatorii celebrului Festival Internaţional de Film Tribeca de la New York, înfiinţat în 2002.

Într-o carieră de peste şase decenii în industria cinematografică, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenţi cineaşti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Şoferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) şi "Băieţi buni/ Goodfellas" (1990), dar şi al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public şi de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002), "Aviatorul/ The Aviator" (2004) şi "Hugo" (2011). Martin Scorsese, în vârstă de 71 de ani, a primit şi multe nominalizări la Oscar, trofeu pe care l-a obţinut în cele din urmă în 2007, cu filmul "Cârtiţa/ The Departed".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici