Robert Downey Jr., starul de cinema cu cea mai mare valoare de piaţă

Actorul american Robert Downey Jr. a fost desemnat starul de cinema cu cea mai mare valoare de piaţă, pentru al doilea an consecutiv, într-un top realizat de site-ul cu specific cinematografic Vulture.com.

476 afișări
Imaginea articolului Robert Downey Jr., starul de cinema cu cea mai mare valoare de piaţă

Robert Downey Jr. (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit acestui top, publicat marţi, Robert Downey Jr., starul francizei "Iron Man", supranumit "The King" ("Regele"), a fost desemnat cel mai "valoros" actor de la Hollywood, informează huffingtonpost.com.

Nu este pentru prima dată când Robert Downey Jr. ocupă prima poziţie într-un top cinematografic realizat în acest an. În iulie, starul american, în vârstă de 48 de ani, a ocupat primul loc şi în topul Forbes al celor mai bine plătiţi actori de la Hollywood.

În topul întocmit de Vulture.com, locul al doilea a revenit actorului Leonardo DiCaprio, iar actriţa Jennifer Lawrence a ocupat locul al treilea.

Sandra Bullock se află pe locul al patrulea, iar actorul Brad Pitt ocupă poziţia a cincea.

Topul 10 al actorilor de film cu cea mai mare valoare de piaţă este completat, în ordine, de Will Smith, Christian Bale, Denzel Washington, Tom Hanks şi Johnny Depp.

Topul a fost alcătuit de jurnaliştii de la vulture.com în funcţie de mai multe criterii, precum încasările din box office-ul intern obţinute de filmele produse la Hollywood, încasările din box office-ul extern, contractele plătite de marile studiouri cinematografice, popularitatea actorilor, prezenţa lor la gala de decernare a premiilor Oscar, recenziile publicate de criticii de cinema, menţionarea numelor lor pe reţeaua Twitter şi în tabloide.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici