Robert Redford, în misiune în Congresul american pentru cauza artiştilor

Actorul şi regizorul american Robert Redford a pledat, marţi, la Washington, în Congresul american, în favoarea măririi bugetului federal consacrat disciplinelor artistice.

29 afișări
Imaginea articolului Robert Redford, în misiune în Congresul american pentru cauza artiştilor

Robert Redford, în misiune în Congresul american pentru cauza artiştilor (Imagine: Mediafax Foto)

La fel ca alte personalităţi ale lumii artistice, Robert Redford, în vârstă de 71 de ani, a încercat să convingă membrii comisiei bugetare a Camerei reprezentanţilor de necesitatea revizuirii deciziei de a mări bugetul pentru programul federal de subvenţii pentru proiecte artistice.

Bugetul actual al acestui program este de 144 de milioane de dolari, iar lumea artistică ar dori ca acesta să atingă din nou nivelul din 1992 - 176 de milioane de dolari.

Robert Redford a evidenţiat locul artelor în propria sa carieră pentru a sublinia importanţa acestui sector.

Amintind de originile sale modeste şi dificultăţile cu care s-a confruntat în timpul şcolii, actorul a povestit că, în şcoala primară, un profesor i-a încurajat ambiţiile artistice şi că acest lucru a avut un impact pozitiv asupra sa. "Cred că este adevărat, arta m-a salvat", a spus regizorul.

La finalul discursului, a avut loc un schimb amical de opinii cu parlamentarii, care au spus că "se află într-o poziţie dificilă" în ceea ce priveşte cererea de mărire a bugetului destinat sectorului artistic şi care apoi s-au fotografiat alături de starul Robert Redford.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici