Rochii şi alte obiecte ale actriţei Shirley Temple, estimate la un milion de dolari, scoase la licitaţie

Un număr de 57 de obiecte personale ale actriţei Shirley Temple, estimate la 1 milion de dolari, printre care se află numeroase costume de scenă, scenarii de film şi o rochie pe care artista a purtat-o la o gală de decernare a premiilor Oscar, vor fi puse în vânzare la o licitaţie online.

181 afișări
Imaginea articolului Rochii şi alte obiecte ale actriţei Shirley Temple, estimate la un milion de dolari, scoase la licitaţie

Shirley Temple (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Licitaţia va avea loc joi pe site-ul casei Nate D. Sanders, informează Reuters. Shirley Temple a fost unul dintre copiii-vedetă de la Hollywood. Şi-a început cariera în cinematografie la vârsta de trei ani şi a devenit celebră în lumea întreagă graţie unor filme precum "Bright Eyes" (1934), "Curly Top" (1935) şi "Heidi" (1937).

"A fost vedeta Numărul 1 în box office-ul din perioada anilor 1930 şi a ocupat această poziţie timp de patru ani consecutivi. Nimeni nu a reuşit să depăşească acel succes al ei", a declarat Nate D. Sanders, proprietarul casei organizatoare.

Organizatorii licitaţiei se aşteaptă ca suma totală ce va fi obţinută din vânzarea celor 57 de obiecte care au aparţinut actriţei Shirley Temple să depăşească valoarea de 1 milion de dolari.

Shirley Temple a fost cea mai tânără persoană care a primit un premiu Oscar, la vârsta de 5 ani, fiind răsplătită cu Juvenile Award, pentru munca sa. Mai târziu, actriţa Tatum O'Neal a fost cea mai tânără persoană care a primit un Oscar standard, la vârsta de 10 ani, pentru rolul din "Paper Moon" (1973).

Shirley Temple şi Bill 'Bojangles' Robinson au format primul cuplu interrasial care a dansat împreună pe eran, în filmul "The Little Colonel" (1935).

După vârsta adolescenţei, Shirley Temple s-a retras uşor din lumea filmului, iar în 1967 a candidat, fără succes, pentru funcţia de guvernator al statului California.

În 1974, preşedintele Statelor Unite Gerald Ford i-a propus rolul de ambasador în Ghana, iar în 1989 preşedintele George Bush Sr, pe cel din Cehoslovacia.

"Era foarte interesată de ce se întâmplă în prezent. Mereu spunea că împreună cu copilul-vedetă din ea făcea o echipă minunată. Copila îi deschidea uşile şi ea avea şansa", a mai spus Charles Black.

În 1988, Shirley Temple şi-a publicat autobiografia, intitulată "Child Star". Actriţa a avut trei copii, două fete şi un băiat, din două căsătorii.

A primit, de-a lungul anilor, numeroase titluri şi premii de prestigiu, precum Kennedy Center Honors şi Screen Actors Guild Life Achievement Award.

Shirley Temple figurează pe locul al 18-lea în topul celor mai mari actriţe americane din toate timpurile întocmit de American Film Institute.

Actriţa americană Shirley Temple a murit la vârsta de 85 de ani, din cauze naturale, la data de 10 februarie 2014, în Woodside, California.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici