"Rockferry" - albumul de debut al cântăreţei Duffy - disponibil şi în România

Albumul de debut al cântăreţei britanice Duffy, care în ultimele luni a căpătat statutul de fenomen atât în Europa, cât şi peste ocean, este disponibil şi în România, la preţul de 29.9 de lei, prin intermediul Universal Music România, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai casei de discuri.

32 afișări
Imaginea articolului "Rockferry" - albumul de debut al cântăreţei Duffy - disponibil şi în România

"Rockferry" - albumul de debut al cântăreţei Duffy - disponibil şi în România (Imagine: www.musicweek.com)

S-a spus despre Duffy că are farmecul aristocratic al lui Dusty Springfield, la care se adaugă senzualitatea lui Amy Winehouse, tonalitatea vocii lui Dolly Parton şi aerul proaspăt de Motown, în timp ce acordurile retro-şic de pe "Rockferry" amintesc de vitalitatea trioului The Supremes.

Cu toate acestea, Duffy are un sound unic, care a bulversat piaţa muzicală internaţională chiar înainte de lansarea albumului său de debut, în special datorită vocii puternice şi a timbrului ferm şi particular.

Clasată pe locul al doilea în topul preferinţelor criticilor muzicali în sondajul BBC Sound, artista îmbină perfect blues-ul nostalgic cu un sound rustic al unei vieţi moderne.

"Rockferry", albumul de debut al senzaţiei anului 2008, reprezintă esenţa stilului său muzical. Realizat în colaborare cu Bernard Butler, fostul chitarist al trupei Suede, materialul cuprinde zece piese, printre care şi hitul "Mercy", clasat timp de cinci săptămâni pe primul loc în topurile de specialitate britanice.

Astfel, Duffy a intrat, alături de Mariah Carey, Celine Dion, Whitney Houston şi Barbara Streisand, în rândul superstarurilor feminine ce au ocupat simultan prima poziţie atât în topul de single-uri, cât şi în cel de albume. Acestă performanţă a fost reuşită de-a lungul timpului doar de nouă alţi artişti.

De asemenea, şi în România single-ul "Mercy" a avut o evoluţie spectaculoasă de la lansare, urcând într-o singură săptămână 51 de poziţii în top, de pe locul 84 pe locul 33.

Albumul "Rokferry" a fost răsplătit în Marea Britanie cu discul de platină la numai două zile de la lansare, iar în momentul de faţă, potrivit reprezentanţilor Universal Music, acesta a fost vândut în mai bine de un milion de copii.

"Rockferry" este acum disponibil în format "Special Pentru România", la preţul de 29.9 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici