Roisin Murphy a cântat la Bucureşti într-un show haute couture (Galerie Foto şi Video)

E cu siguranţă o apariţie unică pe scena muzicală a secolului XXI. Roisin Murphy nu doar cântă în concert, îl şi joacă. Ea a adus, miercuri seară, în faţa publicului strâns la Sala Polivalentă din Bucureşti, o armată de avataruri ale sale, personaje ce au reinterpretat noţiunea de show live.

68 afișări
Imaginea articolului Roisin Murphy a cântat la Bucureşti într-un show haute couture (Galerie Foto şi Video)

Roisin Murphy a cântat la Bucureşti într-un show haute couture (Imagine: George Popescu)

Odată cu ora 22.00, la Sala Polivalentă a răsunat primul vers din piesa "Overpowered", ce dă şi numele celui mai recent album al artistei.

GALERIE FOTO

Publicul a început să vibreze în acelaşi timp cu pardoseala din sală, pusă în mişcare de basul ce a luat în stăpânire boxele.

Şi astfel, Roisin a urcat pe scenă, tăind răsuflarea spectatorilor cu una din costumaţiile sale simbolice, din garderoba sa suprarealistă - o haină neagră, care o îmbracă asemenea unui cocon, în mii de foi pe care le dezbracă încet, bucată cu bucată, pe măsură ce cântă.

Despre costumele pe care Rosin Murphy le-a schimbat la Bucureşti se poate vorbi mult, au fost mai bine de zece combinaţii năucitoare, neaşteptate, îndrăzneţe, peste limitele imaginaţiei.

De la Scufiţa Roşie postmodernistă la Zâna Dominatrix sau Prinţesa Gestapo, cântăreaţa irlandeză le-a făcut pe toate.

Într-adevăr, te face să te întrebi ce mai rămâne în spatele show-ului halucinant şi cât ar avea de suferit muzica ei dacă nu ar fi dublată şi potenţată de astfel de apariţii spectaculoase.

Închizând ochii, însă, descoperi că Roisin este mai mult decât un "fashion-icon". Piesele sale sunt o explozie luminoasă de electro-disco, interpretându-le cu o naturaleţe lipsită de efort.

Chiar dacă stilul său principal este un amestec de disco şi electro, ea reuşeşte să abordeze cu succes şi piese soul, funk, jazz.

La Bucureşti, fosta membră a trupei Moloko a fost acompaniată de o trupă de patru instrumentişti şi două fete la backing vocals.

De-a lungul concertului, care a amestecat piese de pe albumul său cel mai nou, "Overpowered", şi de pe precedentul, "Ruby Blue", materialul său de debut, Roisin a cântat şi câteva piese de la Moloko - "It's Nothing" şi "I Want You".

Citeşte mai multe despre concertul susţinut de Roisin Murphy la Bucureşti.

Roisin Murphy - "Overpowered"

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici