"România", un răspuns care valorează 25.000 de dolari şi o excursie în Insulele Galapagos

Un elev din Texas a câştigat o bursă de 25.000 de dolari şi o excursie în Insulele Galapagos răspunzând corect la întrebarea "Judeţul Timiş îşi ia numele de la un afluent al Dunării şi este situat în partea vestică a cărei ţări europene?", la un concurs National Geographic, potrivit Washington Post.

58 afișări
Imaginea articolului "România", un răspuns care valorează 25.000 de dolari şi o excursie în Insulele Galapagos

"România", un răspuns care valorează 25.000 de dolari şi o excursie în Insulele Galapagos (Imagine: Mediafax Foto)

Eric Yang (13 ani), elev în clasa a şaptea, a răspuns corect la întrebare şi va merge în excursie însoţit de moderatorul show-ului şi gazda emisiunii "Jeopardy!", Alex Trebek.

Peste 50 de copii, cu vârste între nouă şi 15 ani, au participat la concursul organizat la Washington.

Eric a recunoscut că, la unele întrebări, a dedus răspunsul corect, pentru că nu l-a ştiut din start. Băiatul a povestit că a învăţat geografie din cărţile de bucate, pe care le consideră o sursă informaţională nemaipomenită despre oameni, culturi şi stiluri de viaţă din toată lumea.

Eric a mai spus că îi place să gătească, să joace baschet, să înoate şi să cânte la pian. El a precizat că, atunci când va fi mare, vrea să aibă o slujbă care să îi permită să "aibă grijă de oameni".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici