- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (07.12.2019, 14:44)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Românii şi limba engleză. Pe ce loc este România în topul statelor în care locuitorii vorbesc limba lui Shakespeare
România este pe locul 16 în clasamentul competenţei în vorbirea limbii engleze, potrivit datelor publicate de EF Education First, în cel de-al nouălea an de când compania analizează felul în care este vorbită limba în peste 100 de ţări.
Urmărește
5793 afișări
România, pe locul 16 în clasamentul EF Education First privind competenţa în limba engleză
Clasamentul EF English Proficiency Index (EF EPI) a luat în considerare informaţiile privind 2,3 milioane de vorbitori a căror limbă maternă este alta decât engleza. În 2019, Olanda a înlocuit Suedia pe primul loc al clasamentului. Este a doua oară când olandezii se situează pe primul loc, dar în ultimii ani, s-au clasat întotdeauna între primele trei popoare din punctul de vedere al competeţei în engleză.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri parlamentare 2024. 99% dintre voturi au fost numărate. PSD – 22,35%; AUR – 18,27%
-
Termoenergetica: Furnizarea agentului termic în sectoarele 4 şi 5 din Capitală rămâne deficitară
-
Războiul din Ucraina, ziua 1013. Olaf Scholz reafirmă suportul Germaniei pentru Ucraina cu un pachet militar de 650 milioane de euro / SUA exclude posibilitatea returnării armelor nucleare în Ucraina / Ofensiva din noiembrie a Rusiei: 347 rachete şi peste 2.500 de drone
-
Cine sunt POT şi S.O.S. România, noile partide din Parlament. Cine este SENS, partidul aflat la pragul de Parlament
Cei de la EF Education First au arătat că limba engleză este vorbită de un sfert din populaţia lumii, până în 2020 estimându-se că nu mai puţin de două miliarde de persoane vorbesc sau învaţă limba.
EF English Proficiency Index (EF EPI) clasifică ţările lumii în funcţie de media aptitudinilor dovedite de cei care susţin testul EF. În 2019 nu mai puţin de 2.3 milioane de persoane au susţinut testul, cel mai mare număr de până acum.
„Engleza rămâne limba mondială a afacerilor. A noua ediţie a EF EPI este mai relevantă decât oricând, oferind informaţii valoroase pentru statele care vor să îşi evalueze strategiile de predare a limbii engleze şi rezultatele aduse de investiţiile pe care le-au făcut în domeniu”, a comentat Minh Tran, director executiv pentru EF în probleme academice.
Ţările europene continuă să aibă cele mai bune rezultate. Excepţie fac Spania, Italia şi Franţa care continuă să fie în urma vecinilor lor. Ţările din America Latină au început să aibă rezultate mai bune în 2017 şi 2018, nu mai puţin de 12 din cele 18 ţări din America de Sud şi Centrală înregistrând creşteri ale coeficienţilor de competenţă lingvistică în engleză.
România se clasează pe locul 16, cu un indice de 61,36, devansată de Ungaria (15) şi Croaţia (14). Urmează Serbia (17) şi Kenya (18). Faţă de anul anterior al cercetării, România a înregistrat o uşoară creştere a punctajului mediu, cu 1,05. România şi Danemarca sunt ţările în care bărbaţii au avut rezultate cu mult mai bune decât femeile, în vreme ce Ungaria a înregistrat un raport invers.
Cel mai mic scor din Europa l-a obţinut Azerbaijan, cu 46, 13. Un procent de 59% dintre cei care au susţinut testul sunt femei. Cea mai mare parte a participanţilor la teste, 90%, au sub 40 de ani, vârsta medie fiind 23 de ani.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Democrativa PSD-PNL lasă România pe minus. Comisia Europeană estimează un deficit bugetar de 8% la final de 2024
Citește pe www.zf.ro: Ce nu ştie nimeni despre şefa POT: Are două masterate în finanţe şi real-estate în Europa şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro pe pieţele din Australia, Ungaria sau Germania
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru prima oară din 1990, Parlamentul este format din 7 partide. PSD are cel mai mare scor, urmat de AUR și PNL
Ce nu ştie nimeni despre şefa POT: Are două masterate în finanţe şi real-estate în Europa şi a participat la tranzacţii imobiliare de sute de milioane de euro pe pieţele din Australia, Ungaria sau Germania
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare: așa arată la 63 de ani prima soție a celebrului milionar din fotbal
PROSPORT.RO
A PĂRĂSIT ROMÂNIA! Vedeta care s-a mutat în America, fără să mai stea pe gânduri. A făcut schimbarea pentru cariera ei de...
CANCAN.RO
Accuweather face anunțul surprinzător despre cum va fi vremea în România. Ce ne așteaptă în decembrie 2024, de fapt
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:55
LIVE TEXT Rezultate parţiale alegeri parlamentare 2024: 99,92% din voturi numărate: Camera Deputaţilor: PSD - 22,01 %, AUR - 17,98 %, PNL - 13,23 %, USR - 12,38 % / Senat: PSD - 22,36 %, AUR - 18,27 %, PNL - 14,30 %, USR - 12,24 %/ UDMR, SOS şi POT au intrat în Parlament. SENS nu va face pragul
-
astăzi, 11:41
AQUA Carpatica Kids, apa care răspunde la toate întrebările copilului tău