S-a descoperit cea mai veche pânză de păianjen

O pânză de păianjen, considerată de specialişti cea mai veche din lume, a fost descoperită în interiorul unei bucăţi de chihlimbar, pe o plajă din regiunea East Sussex din Marea Britanie, informează bbc.co.uk.

61 afișări
Imaginea articolului S-a descoperit cea mai veche pânză de păianjen

S-a descoperit cea mai veche pânză de păianjen (Imagine: Mediafax Foto)

Bucata de chihlimbar, descoperită în Bexhill, Marea Britanie, s-a format în urmă cu 140 de milioane de ani, în perioada cretacicului.

Vânătorul de fosile Jamie Hiscocks şi fratele lui, Jonathan, au găsit pe aceeaşi plajă şi maxilarul fosilizat al unui exemplar de Iguanodon (dinozaur cu dinţii mari).

Pânza de păianjen este studiată în prezent de cercetătorii de la Universitatea Oxford.

Cercetătorii britanici consideră că pânza de păianjen a fost prinsă în răşina unui conifer, după un incendiu în pădure, după care s-a fosilizat, pe măsură ce răşina s-a transformat în chihlimbar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici