S-a descoperit fortăreaţa de apărare a capitalei lui Ramses al II-lea - AFP

Egiptul a anunţat, duminică, descoperirea în apropierea peninsulei Sinai a celei mai importante fortăreţe din epoca faraonică şi a două alte forturi integrate într-un ansamblu de fortificaţii care se prelungeşte până în actuala Fâşie Gaza, transmite AFP.

2 afișări
Imaginea articolului S-a descoperit fortăreaţa de apărare a capitalei lui Ramses al II-lea - AFP

Arheologii au descoperit fortăreaţa de apărare a capitalei lui Ramses al II-lea - AFP

"Cele trei forturi fac parte dintr-o serie de 11 castele care formează calea militară a lui Horus care mergea de la Canalul Suez până la oraşul Rafah, de la graniţa dintre Egipt şi teritoriile palestiniene", a declarat Zahi Hawwas, director al Consiliului superior al antichităţilor egiptene (CSAE).

Cele trei forturi datează din timpul dinastiilor a XVIII-a şi a XIX-a (1560-1081 înainte de Christos), a spus el.

Fortul Tharo, descoperit de egipteni, era sediul comandamentului militar al apărării orientale egiptene.

Fortăreaţa era destinată apărării oraşului faraonului Ramses al II-lea, Pi-Ramsès. Oraşul a fost capitala Egiptului în timpul dinastiilor a XIX-a şi a XX-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici