S-a lansat "Cartea vinurilor româneşti/The Wine Book of Romania", ediţie bilingvă - FOTO

"Cartea vinurilor româneşti/The Wine Book of Romania” ghid realizat de Marinela V. Ardelean, în versiune bilingvă, s-a lansat miercuri, acesta reprezentând primul ghid care cuprinde descrierea şi clasificarea vinurilor top din România şi Republica Moldova.

2037 afișări
Imaginea articolului S-a lansat "Cartea vinurilor româneşti/The Wine Book of Romania", ediţie bilingvă - FOTO

S-a lansat "Cartea vinurilor româneşti/The Wine Book of Romania", ediţie bilingvă - FOTO

„The Wine Book of Romania”, ghid iniţiat şi realizat de Marinela V. Ardelean, şi publicat de Editura RAO, s-a lansat miercuri, la Uanderful, în Bucureşti. Acesta este primul ghid bilingv (română- engleză) care reuneşte cele mai bune vinuri din România şi Republica Moldova, acordându-le acestora şanse egale, fie că este vorba despre o cramă tânără, cu doar cinci hectare de vie, sau un imperiu cu mii de hectare şi tradiţie de secole, anunţă iniţiatorii.

Un juriu de opt experți internaționali, dintre care doi Masters of Wine, au evaluat toate vinurile prezentate în „The Wine Book of Romania” şi ulterior au fost descrise şi clasificate 214 vinuri, 15% dintre acestea fiind de cinci stele.

Cu un tiraj de 2000 de exemplare, volumul se prezintă în ediţie limitată şi va putea fi achiziţionat din marile lanţuri de librării, online, cât şi din aeroporturi. De asemnea, „The Wine Book of Romania” va ajunge la institutele culturale, ambasadele României, precum şi la cele mai importante târguri şi festivaluri internaţionale.


“Dacă România se află pe locul 5 în Europa şi 12 în lume, din punct de vedere al producţiei de vin, nu putem spune acelaşi lucru şi despre educaţia consumatorului. Avem mult de investit în această direcţie, iar ghidul tocmai lansat este un instrument indispensabil în misiunea pe care mi-am asumat-o”, a declarat Marinela V. Ardelean.

Cu ocazia lansării „The Wine Book of Romania”, la care au participat producători, reprezentanţi ai domeniului Horeca, pasionaţi de vin şi presă de specialitate, organizatorii au anunţat RO-Wine|The Wine Festival of Romania, festival ce s-a născut din dorinţa de a reuni vinurile de top româneşti, cunoscute în întreaga lume, cu cele de renume internaţional, şi de a le aduce mai aproape de consumator. În prima ediţie a festivalului se vor putea degusta vinurile de top a peste 50 de producători, 30 autohtoni şi 20 internaţionali.

“Nu-i suficientă doar teoria, avem nevoie şi de practică, aşadar multe dintre aceste vinuri vor putea fi degustate la festivalul din 21-22 mai”, a mai spus Marinela V. Ardelean.

Evenimentul va avea loc în luna mai, pe parcursul a două zile, la Fratelli Studios, iar ambasadorul RO-Wine|The Wine Festival of Romania 2016 este Helmuth Koecher, organizatorul celebrului eveniment anual internaţional din nordul Italiei, “Merano Wine Festival”.

Marinela V. Ardelean este specialist în branding şi business development în industria enogastronomică, degustător profesionist în concursuri internaționale de vinuri şi profesor la Italian Chef Academy (Roma, IT). Autoare a celui mai premiat volum bilingv la nivel internaţional despre vinurile româneşti - "50 de vinuri românești întâlnesc 50 de preparate culinare italiene", Marinela este şi iniţiatoarea proiectului „The Wine Book of Romania”. În perioada următoare, Marinela se va deplasa, pentru a doua oară, la toţi producătorii din România şi Republica Moldova, selectând de la fiecare producător maxim cinci vinuri, ce vor fi evaluate de un juriu internaţional în luna august a acestui an, la Valea Verde Resort, Cund. Rezultatele jurizării vor fi publicate în cea de-a doua ediţie a ghidului „The Wine Book of Romania”.

Partenerii care susţin „The Wine Book of Romania” sunt: Selgros Cash&Carry România, Banca Transilvania, AQUA Carpatica, Hotel Privo, Valea Verde Resort şi Quartz Media.

Pentru mai multe informaţii despre „The Wine Book of Romania”, dar şi despre evenimentul ce va avea loc în luna mai, RO-Wine|The Wine Festival of Romania, accesaţi: www.romaniawinefestival.com sau www.marinelaardelean.com.

Evoluţia celor doua proiecte poate fi urmarită şi pe Facebook, pe pagina oficială a ghidului, The Wine Book of Romania.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici