"Saga Amurg: Eclipsa" - lider al box office-ului românesc de weekend

Filmul "Saga Amurg: Eclipsa" a fost lider al box office-ului românesc de weekend, cu încasări de 821.733 de lei şi 46.370 de spectatori, informează Agenţia Champions.

177 afișări
Imaginea articolului "Saga Amurg: Eclipsa" - lider al box office-ului românesc de weekend

"Saga Amurg: Eclipsa" - lider al box office-ului românesc de weekend (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul "Saga Amurg: Eclipsa", distribuit de MediaPro Distribution, în care un vampir şi un vârcolac îşi dispută iubirea unei liceene americane, este cea de-a treia adaptare dintr-o saga literară care a generat deja încasări de peste un miliard de dolari din vânzările de bilete. Filmările pentru cel de-al patrulea film al francizei vor debuta în această toamnă.

Cu 46.370 de spectatori, "Saga Amurg: Eclipsa" a devenit cel mai vizionat film în primul weekend de la lansare pe piaţa românească, anul acesta. Pe locul secund în topul celor mai vizionate premiere se află "Alice în ţara minunilor/ Alice in Wonderland", cu 41.919 de spectatori, urmat de "Înfruntarea titanilor/ Clash of the Titans", cu 41.649 de spectatori şi de "Robin Hood", care a adus în cinematografe 35.745 de spectatori.

Pe locul al doilea în box office-ul românesc de weekend s-a situat "Povestea jucăriilor 3/Toy Story 3", cu încasări de 64.575 de lei şi 3.337 de spectatori. "Povestea jucăriilor 3" prezintă noile aventuri ale simpaticelor păpuşi care, de data aceasta, trebuie să găsească un mod de a se întoarce la stăpânul lor, ce le-a abandonat într-o grădiniţă plină cu copii enervanţi.

Pe poziţia a treia s-a clasat filmul "Prinţul Persiei: Nisipurile Timpului", cu încasări de 60.791 de lei şi 3.464 de spectatori. Lungmetrajul, în regia lui Mike Newell, este bazat pe un celebru joc video şi poartă spectatorii în antichitate, unde un prinţ persan se aliază cu o prinţesă dintr-un imperiu rival pentru a dejuca planurile unui rege ce vrea să provoace o furtună de nisip în stare să distrugă lumea întreagă. Pentru a câştiga, prinţul trebuie să învingă o serie de fiinţe fantastice, ajutat şi de Pumnalul Timpului, o armă în stare să controleze timpul: să-i încetinească scurgerea sau să-l dea înapoi.

Pe poziţia a patra s-a clasat "Totul despre sex 2", cu încasări de 57.380 de lei şi 3.060 de spectatori. Filmul "Totul despre sex 2" le readuce pe marele ecran pe cele patru prietene - Carrie, Samantha, Miranda şi Charlotte. Carrie este căsătorită de doi ani şi deja simte monotonia căsniciei, Samantha iubeşte la fel de mult bărbaţii, iar Charlotte şi Miranda se dedică familiilor lor.

Pe locul al cincilea în clasament s-a clasat "Plan de rezervă", cu încasări de 57.288 de lei şi 3.178 de spectatori. "Plan de rezervă", cu Jennifer Lopez în rolul principal, prezintă povestea unei femei care, sătulă de relaţii nepotrivite, se hotărăşte să rămână însărcinată prin inseminare artificială. Dar tocmai când află că va fi mamă, îl întâlneşte pe bărbatul visurilor sale.

În total, cinematografele din România au avut, în weekend, încasări de 1.270.334 de lei şi 70.751 de spectatori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici