Sam Andrew, partenerul muzical al cântăreţei Janis Joplin, a murit la 73 de ani

Sam Andrew, membru fondator al trupei Big Brother & The Holding Company, din care a făcut parte şi cântăreaţa, compozitoarea şi textiera americană Janis Joplin, a murit la vârsta de 73 de ani.

138 afișări
Imaginea articolului Sam Andrew, partenerul muzical al cântăreţei Janis Joplin, a murit la 73 de ani

Janis Joplin

Chitaristul Sam Andrew a înfiinţat trupa la începutul anilor 1960, iar, în 1966, Janis Joplin s-a alăturat grupului. Împreună au înregistrat piesele "Piece of My Heart" şi "Summertime", informează contactmusic.com.

Sam Andrew şi Janis Joplis au părăsit formaţia în 1968 şi au înregistrat un album împreună. După decesul cântăreţei americane, în 1970, Sam Andrew s-a întors în trupa Big Brother & The Holding Company, alături de care a rămas până în anii 1990.

Decesul muzicianului a fost confirmat printr-un mesaj publicat pe 13 februarie, pe pagina de Facebook a formaţiei Big Brother & The Holding Company: "Dragi prieteni, ieri, la zece săptămâni de la atacul de cord şi operaţia pe cord deschis care a urmat, Sam a pierdut lupta sa curajoasă în a-şi păstra viaţa pe care a trăit-o atât de bine. El a murit împăcat, în braţele (soţiei) Elise, la 17.15".

Pe lângă scrierea versurilor şi înregistrarea melodiilor cu trupa Big Brother and the Holding Company, Andrew a compus muzică clasică şi pentru filme.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici