Sâmbătă se desfăşoară campionatul avioanelor de hârtie în Centrul Vechi, pe scena Festivalului Caragiale

Campionatul avioanelor din hârtie, o acţiune simbolică dedicată prieteniei dintre Ion Luca Caragiale şi Aurel Vlaicu, va avea loc sâmbătă, de la ora 21.45, în Centrul Vechi din Capitală, lângă scena Festivalului "Bucureştii lui Caragiale", potrivit unui comunicat.

454 afișări
Imaginea articolului Sâmbătă se desfăşoară campionatul avioanelor de hârtie în Centrul Vechi, pe scena Festivalului Caragiale

Sâmbătă se desfăşoară campionatul avioanelor de hârtie în Centrul Vechi, pe scena Festivalului Caragiale (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Publicul de la Festivalul Bucureştii lui Caragiale va participa sâmbătă la concursul de lansat avioane din hârtie iniţiat de Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucureşti.

Concurenţii îşi vor lansa avioanele de pe scena festivalului. Organizatorii vor pune la dispoziţia concurenţilor coli de hârtie pentru confecţionat avioane pe loc, iar cei care vor realiza cele mai performante "zboruri" vor primi premii.

Concursul de lansat avioane din hârtie din Centrul Vechi este organizat şi în contextul unei duble aniversări în 2012: 100 de ani de la decesul lui I. L. Caragiale şi 130 de ani de la naşterea lui Aurel Vlaicu.

Potrivit comunicatului, pe 27 august 1911, la Blaj, Caragiale a asistat la zborul avionului lui Aurel Vlaicu. Ziarele din acea vreme relatau că, imediat după terminarea zborului, I. L. Caragiale s-a dus la Aurel Vlaicu şi a exclamat: "Eşti un geniu al poporului nostru, băiete!". Apoi i-a dăruit fotografia sa cu dedicaţia "Trăiască Vlaicu! Şi sus, tot mai sus!".

Festivalul "Bucureştii lui Caragiale", organizat la împlinirea centenarului marelui dramaturg, se desfăşoară, în premieră, în Bucureşti. Festivalul a debutat pe 9 iunie şi se va încheia pe 20 septembrie.

Festivalul este organizat de Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic şi Primăria Municipiului Bucureşti, în colaborare cu Teatrul de Comedie, Teatrul Metropolis, Teatrul Masca, Teatrul Nottara, Opera Naţională Bucureşti, Centrul de Creaţie Artă şi Tradiţie - CreArt, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, Muzeul Naţional al Literaturii Române, Biblioteca Metropolitană Bucureşti şi Circ&Variete Globus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici