Sarkozy, ironizat în presa franceză pentru greşelile de ortografie

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, a fost din nou ironizat de presă, după ce Canal+ a difuzat un material video de la o reuniune ţinută săptămâna trecută, unde Sarkozy, în timp ce participanţii ţineau discursuri, desena nori pe o foaie de hârtie pe care a lăsat şi un cuvânt scris greşit.

8 afișări
Imaginea articolului Sarkozy, ironizat în presa franceză pentru greşelile de ortografie

Sarkozy, ironizat în presa franceză pentru greşelile de ortografie

Astfel, potrivit site-ului imediaz.biz, jurnaliştii de la "Le Grand Journal", au prezentat imagini de la întâlnirea preşedintelui francez cu reprezentanţii comunităţii evreilor din Franţa (CRIF), de săptămâna trecută.

După ce îşi rosteşte discursul, Nicolas Sarkozy îşi lasă foia cu notiţe la pupitru, de unde este "preluată" de ziariştii Canal+.


Potrivit imaginilor prezentate de postul TV, pe una din feţele colii de hârtie este scris meniul servit la întâlnire, iar pe cealaltă, un desen reprezentând nişte nori - "Elveţia cu pălărie", după cum spune prezentatorul - şi nota "fréquenter l'infréquentable" - al doilea cuvânt scris, însă, cu "c" în loc de "q" (expresie folosită de Richard Prasquier, preşedintele CRIF).

Presa franceză nu a scăpat din vedere acest lucru, ridicând întrebări atât cu privire la interesul preşedintelui pentru ceea ce se spune în jurul său (vezi desenele) cât şi pentru gramatica limbii franceze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici