Şase destinaţii turistice ideale pentru luna octombrie: Tradiţii şi festivaluri de toamnă, în locuri inedite din întreaga lume

Luna octombrie, cu vremea ei răcoroasă, băuturile calde, cu strugurii abia culeşi dar şi cu evenimentele de sezon, reprezintă o perioadă ideală pentru călătorii şi pentru descoperirea unor tradiţii şi festivaluri de toamnă, în locuri răsfirate în întreaga lume, potrivit travelpulse.com.

689 afișări
Imaginea articolului Şase destinaţii turistice ideale pentru luna octombrie: Tradiţii şi festivaluri de toamnă, în locuri inedite din întreaga lume

Şase destinaţii turistice ideale pentru luna octombrie

1. Salem, Massachusetts

În luna octombrie, oraşul Salem devine un tărâm al tradiţiilor de Halloween, sărbătoarea de origine celtică. Procesele vrăjitoarelor din Salem, ce au avut loc între februarie 1692 şi mai 1693, au ecouri până şi în prezent. Astfel, în luna octombrie, oraşul abundă în tradiţii, petreceri, dovleci sculptaţi, existând chiar şi un festival de groază. Turiştii pot savura băuturi calde în timp ce ascultă poveştile cu încărcătură istorică ale localnicilor.

2. München, Germania

Festivalul Oktoberfest începe în luna septembrie şi se încheie abia în luna octombrie, când atmosfera devine liniştită. În perioada târzie a festivalului, aglomeraţia se estompează, iar turiştii pot beneficia de diferitele sortimente de bere şi de distracţie, fără a aştepta mult timp la cozi. Pe lângă Oktoberfest, München le oferă turiştilor posibilitatea de a se vizita Castelul Nymphenburg şi Stadtmuseum. Totodată, pot achiziţiona suveniruri pentru cei dragi din Auer Dult, una dintre cele mai vechi pieţe din München.

3. Albuquerque, New Mexic

Oraşul Albuquerqu găzduieşte, în luna octombrie, un festival dedicat baloanelor cu aer cald. Turiştii pot călători cu un astfel de balon cu aer cald, admirând priveliştea şi creând amintiri deosebite. Cei care suferă de acrofobie, frica de înălţime, pot vizita locurile în care s-au filmat secvenţe din serialul "Breaking Bad" şi pot merge în zona veche a oraşului pentru a face cumpărături.

4. New Orleans, Louisiana

Oraşul New Orleans este cunoscut pentru căldură şi de umiditate, dar discomfortul atmosferic dispare în luna octombrie, oferind turiştilor ocazia de a se bucura de tot felul de festivaluri, precum Voodoo Festival, Nola Reggae Fest, Mac'n Cheese Fest, Krewe of Boo şi Fall Garden.

5. Burgundia, Franţa

Regiunea franceză este renumită pentru culturile de viţă de vie. În luna octombrie, strugurii sunt copţi şi pregătiţi pentru consum. Turiştii pot învăţa cum se prepară vinul şi se pot strânge în jurul focului, ca în vremurile apuse, având un pahar de must în mână.

6. Amsterdam, Olanda

Cei care vor să se bucure de muzică electronică pot călători în capitala Olandei. The Amsterdam Dance Event (ADE), care durează cinci zile, le permite localnicilor şi turiştilor să danseze pe muzică electronică şi să scape de grijile zi cu zi. Cei care preferă sportul pot să participe la TCS Amsterdam Marathon, ce va avea loc pe 20 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici