Satul din Africa unde pereţii caselor sunt adevărate opere de artă - FOTO, VIDEO

Un sat foarte mic din Burkina Faso este o locaţie în care pictura poate fi văzută la tot pasul. Clădirile, gardurile şi chiar mormintele sunt învelite în diverse picturi realizate de localnici.

2802 afișări
Imaginea articolului Satul din Africa unde pereţii caselor sunt adevărate opere de artă - FOTO, VIDEO

Satul din Africa unde pereţii caselor sunt adevărate opere de artă (Imagine: Daily Mail)

În partea de vest a Africii un sătuc necunoscut poate uimi orice trecător care are drum prin această zonă. Tiebele este una dintre aşezările aparţinând tribului Kassena, unul dintre cele mai vechi grupuri etnice ale ţării. Tribul Kassena s-a stabilit în această zonă în secolul cincisprezece.  

Satul tribului Kassena se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 1,2 hectare şi este compus din numeroase case sau bungalouri construite din pământ. 

Pereţii exteriori ai tuturor locuinţelor din satul african sunt acoperiţi cu diverse picturi care înfăţişează figurine geometrice dar şi simboluri speciale inventate de tribul Kassena. Locuitorii acestui sătuc au şi un sistem de coduri special inventat pentru a desemna ierarhia fiecărui locuitor al comunităţii, relatează Daily Mail.  

Locuinţa şefului tribului african poate fi cu uşurinţă găsită, deoarece aceasta este cea mai bogat decorată clădire, fiind de fapt echivalentul palatului regal pentru cei din tribul Kassena.

Cu toate acestea o parte dintre clădiri ar putea să păcălească trecătorii, deoarece nu toate sunt locuite. Anumite bungalouri, deşi sunt bogat decorate, servesc acum drept cavouri pentru morţii locuitorilor din tribul Kassena. 

Chiar dacă unicitatea acestui aşezământ este de necontestat, oamenii din tribul african preferă să îşi menţină satul izolat pentru conservarea picturilor, aşa că turiştii nu sunt des primiţi aici. Pe viitor însă acest lucru s-ar putea schimba, deoarece un nou program turistic ce urmează a fi implementat ar putea ajuta la strângerea fondurilor în vederea conservării acestui sit.

În momentul de faţă satul celor din tribul Kassena se află sub observaţia Fundaţiei Mondiale pentru Monumente, o insttuţie care are ca obiectiv drept protejarea sit-urilor valoroase din punct de vedere arhitectural din toată lumea.  

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici