Scenaristul "Pulp Fiction" riscă 11 ani de închisoare

Scenaristul Roger Avary riscă o pedeapsă de până la 11 ani de închisoare pentru omucidere, acuzaţie care i-a fost adusă după un accident de maşină, pe care l-a provocat în ianuarie, şi la care a pledat nevinovat,  informează bbc.co.uk.

15 afișări
Imaginea articolului Scenaristul "Pulp Fiction" riscă 11 ani de închisoare

Scenaristul "Pulp Fiction" riscă 11 ani de închisoare

Scenaristul Roger Avary a pledat nevinovat la acuzaţiile de omucidere şi conducere sub influenţa alcoolului, formulate în urma unui grav accident soldat cu un deces.

Autorităţile americane au indicat că automobilul condus de Roger Avary a lovit o cabină telefonică în oraşul Ojai, situat la 130 de kilometri la vest de Los Angeles, pe 13 ianuarie 2008.

Un pasager care se afla în maşina lui Avary, Andreas Zedini, un prieten venit în vizită din Italia, în vârstă de 34 de ani, a murit la spital din cauza leziunilor. Soţia lui Avary, Gretchen, în vârstă de 40 de ani, care a fost proiectată afară din maşină în momentul accidentului, a fost şi ea transportată la spital cu răni grave.

Avocatul lui Avary a declarat că celebrul scenarist se simte "copleşit de durere" şi că şi-a cerut scuze pentru producerea acelui accident.

Următoarea înfăţişare a scenaristului în faţa tribunalului american va avea loc pe 20 februarie. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă să petreacă până la 11 ani în închisoare.

Avary a scris scenariul filmului "Pulp Fiction" împreună cu regizorul producţiei, Quentin Tarantino. Filmul, inclus printre peliculele clasice al cinematografiei mondiale, a fost recompensat cu Oscar pentru cel mai bun scenariu în 1995.

Avary a fost scenarist şi producător executiv al producţiei epice "Beowulf", în regia lui Robert Zemeckis, dar şi regizor al thriller-ului "Killing Zoe" şi al dramei "Regulile atracţiei".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici