Schi sau bălăceală în lacurile sărate, pentru cei care petrec minivacanţa de 1 Mai în judeţul Sibiu

Turiştii care vor să schieze în minivacanţa de 1 Mai pot merge la Bâlea Lac, unde stratul de zăpadă măsoară, pe alocuri, peste 3 metri. Şi cei care vor soare şi baie pot alege judeţul Sibiu, unde au fost deschise lacurile sărate de la Ocna Sibiului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

656 afișări
Imaginea articolului Schi sau bălăceală în lacurile sărate, pentru cei care petrec minivacanţa de 1 Mai în judeţul Sibiu

Schi sau bălăceală în lacurile sărate, pentru cei care petrec minivacanţa de 1 Mai în judeţul Sibiu

Sute de turişti vin la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, la peste 2.000 de metri altitudine, unde, pe înălţimi, încă se mai poate schia, pentru că zăpadă măsoară peste 3 metri. Cei care nu sunt amatori ai sporturilor de iarnă se bucură de zăpadă şi de mâncarea tradiţională în jurul cabanei.

„Avem turişti, mai aşteptăm şi avem încă locuri libere. Noi îi aşteptăm pe toţi la schi, le oferim mâncare tradiţională, carne de vânat, dar şi mititei, cum se obişnuieşte de 1 Mai”, au spus reprezentanţii Cabanei Bâlea Lac.

O noapte de cazare pentru două persoane costă 240 de lei şi are inclus şi micul dejun.

Atracţia zonei, Hotelul de Gheaţă, a fost, însă, închis.

Înainte de a urca cu telecabina la Bâlea Lac, turiştii se pot opri la Palatul Burkenthal, din Avrig, unde se desfăşoară în această perioadă un festival de tango argentinian.

Alţi turişti, care vor să stea la plajă şi să facă baie de 1 Mai pot alege să meargă la Ocna Sibiului, oraş cunoscut ca „Litoralul Ardealului”, unde a fost deschis, pentru minivacanţă, Complexul Lacurilor Naturale, iar accesul este gratuit.

"Oficial, deschidem doar în 18 mai, dar cei care vor să facă baie pot veni de la 1 Mai. Trebuie să ştie că, deocamdată, nu sunt deschise terasele, fiind asigurate condiţiile principale: acces în lacuri, duşuri, şezlonguri", a declarat Ionuţ Costea, administratorul SC Lacuri Naturale SA.

Cei care vor să se cazeze în Ocna Sibiului încă mai pot găsi locuri la preţuri cuprinse între 500 şi 1.000 de lei camera de două persoane pentru un sejur de 3 nopţi, dar au şi varianta de a se caza la Sibiu, la 11 kilometri depărtare.

Sejurul de trei nopţi pentru două persoane, în oraş, trece de 1.000 de lei la un hotel central, iar gradul de ocupare turistică depăşeşte 90 la sută.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici