Scientologia, religia banilor. Teorii ale conspiraţiei şi mistere

Şi în ceea ce priveşte credinţa şi religia există o modă. Scientologia a ajuns în SUA religia la care aderă cele mai multe vedete: de la Tom Cruise, JLo, la John Travolta, toţi sunt adepţii acestei religii în care omul este cel mai important, informează www.stirileprotv.ro.

1164 afișări
Imaginea articolului Scientologia, religia banilor. Teorii ale conspiraţiei şi mistere

Scientologia, religia banilor. Teorii ale conspiraţiei şi mistere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

The National Post: Biserica Scientologică a fost întemeiată prin anii 1950 de către scriitorul american de literatură SF, Lafayette Ronald Hubbard. În zilele noastre, Scientologia dispune de peste 700 de centre în 65 de ţări şi este una dintre cele mai prospere religii noi.

Cum îl văd scientologii pe Dumnezeu? Conceptul de Dumnezeu are o formă panteistă. Dumnezeu este uneori numit sau se sugerează a fi Natura, Infinitul, Cea de-a Opta Dinamică, Toată Viaţa Teta etc. De regulă, scientologul este lăsat să-l interpreteze pe Dumnezeu după cum doreşte.

Cum este omul văzut de scientologi? În adevarata lui natură, omul nu este trupul sau eul conştient limitat. El este în realitate un Tetan a cărui natură fundamentală este în esenţă bună şi divină. Nu este decăzut moral, ci mai degrabă ignorant de propria lui perfecţiune. Singura lui cădere s-a făcut în materie, nu în păcat.

Citeşte mai multe despre scientologia, religia banilor pe www.stirileprotv.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici