Scriitori din întreaga lume, invitaţi să devină proprietari ai unor case abandonate din Detroit

Write A House, o organizaţie nonprofit din Detroit, doreşte să repare miile de case abandonate de proprietarii lor care au părăsit acest oraş american aflat în faliment şi să le ofere scriitorilor din lumea întreagă care doresc să se multe în metropola americană.

12035 afișări
Imaginea articolului Scriitori din întreaga lume, invitaţi să devină proprietari ai unor case abandonate din Detroit

Scriitori din întreaga lume, invitaţi să devină proprietari ai unor case abandonate din Detroit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Unul dintre membrii fondatori ai organizaţiei este Sarah Cox, directorul editorial al site-ului companiei imobiliare Curbed. Ea s-a mutat la Detroit, venind de la New York, în urmă cu trei ani, pentru a lansa un blog pentru acel site, potrivit huffingtonpost.com.

"În ultimii trei ani, am văzut progrese incredibile, însă există în continuare un spaţiu atât de mare care trebuie umplut în domeniul artelor literare", a declarat ea. Sarah Cox crede că şi alţi scriitori ar putea să îi urmeze exemplul.

"Acesta este un oraş în care au loc o serie de evenimente unice, istorice şi fascinante. Credem că există scriitori care şi-ar dori să vină aici şi să devină o parte din această poveste", a adăugat ea.

Organizaţia Write A House a achiziţionat deja trei case care au nevoie de reparaţii într-o zonă aflată la nord de Hamtramck, o enclavă cu o mare diversitate etnică din oraşul Detroit. Pe aceeaşi stradă se află Powerhouse Project, administrat de o organizaţie artistică a cărei activitate este în mod constant prezentată în publicaţii de circulaţie naţională, precum Juxtapoz.

Organizaţia Write A House speră să strângă 25.000 de dolari cu ajutorul site-ului de crowdfunding Indiegogo pentru a restaura "Peach House", prima casă ce va fi oferită scriitorilor care se vor muta în Detroit. Asociaţia Young Detroit Builders, care îi învaţă meseria de constructor de case pe tinerii din acest oraş, va ajuta la renovarea acelor locuinţe.

Donaţiile oferite prin această campanie de crowdfunding vor merge direct în conturile asociaţiei Young Detroit Builders.

Organizaţia Writer A House va accepta solicitări din partea scriitorilor în activitate cu venituri mici, începând din primăvara anului 2014. Aceştia sunt rugaţi să trimită pasaje din operele lor şi o scrisoare de intenţie. Juriul care va analiza cererile primite va fi alcătuit din Billy Collins, recompensat cu Premiul Naţional pentru Poezie, poetul Major Jackson, scriitorul şi scenaristul Dream Hampton şi directorul editurii Farrar, Straus & Giroux, Sean McDonald.

Scriitori din lumea întreagă - sau care locuiesc doar la câţiva kilometri de Detroit - sunt încurajaţi să aplice pentru această ofertă inedită.

Scriitorii desemnaţi câştigători vor locui în Detroit pentru cel puţin doi ani. Ei vor plăti organizaţiei Write A House o chirie simbolică, pentru a acoperi valorea taxelor şi a asigurării. Dacă vor rămâne în Detroit pentru cel puţin 24 de luni, vor primi contractul de proprietate al casei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici