Scriitorul Elmore Leonard a murit la vârsta de 87 de ani

Scriitorul şi scenaristul american Elmore Leonard, ale cărui romane au fost adaptate în numeroase filme şi seriale de televiziune, a murit marţi, la vârsta de 87 de ani, din cauza unor complicaţii medicale provocate de un accident vascular cerebral.

142 afișări

Elmore Leonard a suferit un accident vascular cerebral în luna iulie şi a fost internat la un spital din Detroit. Gregg Sutter, un specialist în opera literară a lui Elmore Leonard, a declarat pentru Detroit News că scriitorul a murit în reşedinţa sa, în prezenţa membrilor familiei sale, informează variety.com.

Gregg Sutter precizase pentru aceeaşi publicaţie că Elmore Leonard, înainte de acel accident vascular cerebral, lucra cu asiduitate la cel de-al 46-lea roman al său.

Romanele scrise de Elmore Leonard au fost adaptate în filme precum "Out of Sight", "3:10 to Yuma", "Jackie Brown", "Get Shorty" şi în seriale TV precum "Justified".

Filmul "Life of Crime", realizat pe baza romanului scris de Elmore Leonard "The Switch", va închide ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de la Toronto, care va avea loc luna viitoare. Pelicula are în distribuţie câteva nume de marcă de la Hollywood, precum Jennifer Aniston, Mos Def, Tim Robbins şi Isla Fisher.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici