Scurt istoric al premiilor Oscar

Cu doar câteva zile înainte de cea de-a 81-a ediţie a premiilor Oscar, ce va avea loc duminică, la Los Angeles, specialiştii din cinematografie au dat publicităţii date statistice oficiale despre galele anterioare.

154 afișări
Imaginea articolului Scurt istoric al premiilor Oscar

Scurt istoric al premiilor Oscar

Ca în fiecare an, mai multe zeci de milioane de telespectatori din lumea întreagă vor urmări în direct transmisiunea televizată a ceremoniei din Los Angeles.

32 de milioane reprezintă numărul de telespectatori din Statele Unite care au urmărit gala Oscar în 2007, cea mai mică audienţă de la debutul măsurării acesteia, în 1974.

5.810 este numărul membrilor din colegiul electoral al Academiei de film americane cu drept de vot pentru desemnarea câştigătorilor premiilor Oscar.

3.400 este numărul de locuri din teatrul Kodak, unde gala premiilor Oscar este organizată în fiecare an, începând din 2002.

1929 este anul primei ediţii a premiilor Oscar, la doi ani după înfiinţarea Academiei de film americane.

1.500 este numărul jurnaliştilor şi angajaţilor din mass-media acreditaţi la Oscar.

300 este numărul fericiţilor câştigători, aleşi prin tragere la sorţi, ai locurilor de lângă covorul roşu pe care vor defila celebrităţile.

80 de ani este vârsta Jessicăi Tandy, în momentul în care a obţinut premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă, în 1990, pentru rolul din "Şoferul doamnei Daisy".

50 este numărul statuetelor confecţionate pentru această gală. Sunt 24 de categorii de premii, însă pot exista mai mulţi câştigători în cadrul unei singure categorii.

34 este recordul selecţiilor la categoria cel mai bun film străin, deţinut de Franţa.

26 este recordul absolut de premii Oscar primite, deţinut de Walt Disney. Creatorul lui Mickey Mouse a obţinut 22 de trofee pentru filmele sale şi alte patru Oscaruri onorifice. El deţine, totodată, şi recordul de nominalizări (59).

19 este recordul de nominalizări la Oscaruri deloc de invidiat deţinut de inginerul de sunet Kevin O'Connel, care nu a obţinut niciodată acest trofeu.

15 este recordul de nominalizări la Oscar deţinut de un artist, iar acesta aparţine lui Meryl Streep. Jack Nicholson şi Katherine Hepburn o urmează în top, cu 12 nominalizări.

14 este recordul nominalizărilor obţinute de un film, deţinut ex-aequo de "Totul despre Eva" (1951) şi "Titanic" (1998).

12 este recordul nominalizărilor la categoria celui mai bun regizor, deţinut de William Wyler.

11 este recordul premiilor Oscar obţinute de un film, deţinut la egalitate de "Ben-Hur", "Titanic" şi "Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui".

10 ani este vârsta celei mai tinere actriţe care a obţinut vreodată un premiu Oscar: Tatum O'Neal, în 1974.

10 este recordul de premii Oscar obţinute la categoria "cel mai bun film străin", deţinut de Italia. Franţa se situează pe locul al doilea, cu nouă victorii.

6 ani este vârsta celei mai tinere actriţe care a obţinut un premiu Oscar onorific: Shirley Temple, în 1935.

4 este numărul premiilor Oscar câştigate de Katharine Hepburn. Trei actori au obţinut trei statuete: Ingrid Bergman, Walter Brennan şi Jack Nicholson.

4 este numărul maxim de premii Oscar primite de un regizor în întreaga lui carieră - John Ford.

3,85 este greutatea, în kilograme, a unei statuete Oscar.

Citeşte şi:

Lista completă a nominalizărilor la premiile Oscar 2009

Câştigătorii Oscarurilor, desemnaţi oficial

Oscarul, cel mai râvnit trofeu

"Slumdog Millionaire", marele favorit la Oscar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici