Serialul "Familia Flintstone" va reveni pe micile ecrane în 2013

Serialul "Familia Flintstone" va reveni pe micile ecrane în anul 2013, pe baza unui nou concept realizat de creatorul serialului "Family Guy", Seth MacFarlane.

406 afișări
Imaginea articolului Serialul "Familia Flintstone" va reveni pe micile ecrane în 2013

Serialul "Familia Flintstone" va reveni pe micile ecrane în 2013

"Unul dintre primele lucruri pe care le-am desenat, la vârsta de doi ani, a fost Fred Flintstone", a declarat Seth MacFerlane, luni, la New York, în cadrul conferinţei de presă prin care postul Fox şi-a anunţat noua grilă de programe şi proiectele de viitor, informează hollywoodreporter.com.

Potrivit presei americane, noul proiect va păstra formatul celebrului serial de televiziune difuzat în anii '60 de postul ABC, însă Seth MacFarlane, creatorul serialelor "Family Guy" şi "The Cleveland Show", consideră că sunt necesare şi câteva ajustări pentru o actualizare a acţiunii serialului. "Care este versiunea din lumea animală pentru iPod? Acesta este genul de lucruri asupra cărora va trebui să ne gândim", a spus MacFarlane.

Kevin Reilly, directorului Fox Entertainment, a spus că producţia pentru noul serial va începe în toamna acestui an, iar premiera acestuia este programată a avea loc în anul 2013.

Membrii familiei Flitstone şi-au făcut apariţia pentru prima oară pe postul de televiziune american ABC în anul 1960. Serialul "Familia Flintstone/ The Flitstones" a fost difuzat până în 1966, iar apoi a fost redifuzat de postul NBC din 1967 până în 1970.

A fost serialul animat cu cea mai mare longevitate difuzat la o oră de maximă audienţă pe micile ecrane americane, până când acest record a fost doborât de serialul "Familia Simpson" în 1997.

Creat de William Hanna şi de Joseph Barbera, serialul a avut mare succes, graţie unui format ce dispune de o grafică plăcută pentru copii şi de dialoguri satirice extrem de apreciate de adulţi.

"Familia Flintstone/ The Flintstones" este unul dintre cele mai de succes seriale de televiziune create vreodată. Inspirat din acţiuni ale serialelor anilor 1950, precum "The Honeymooners", serialul "Familia Flintstone" prezintă viaţa de zi cu zi a unor "primitivi", Fred şi Wilma Flintstone. Fred Flintsone este membru al "clasei muncitoare" din epoca de piatră, iar aventurile sale zilnice, precum şi cele ale familiei sale, ale vecinilor şi prietenilor săi, Barney şi Betty Rubble, alcătuiesc structura şi substanţa serialului.

Aventurile au loc într-o "epocă de piatră" care imită la indigo societatea americană a deceniului 1961 - 1970. Totul pare a fi făcut din piatră, inclusiv numele protagoniştilor, care sunt cuvinte referitoare la pietre şi roci. "Câinele" soţilor Flintstone este, de fapt, un dinozaur care se numeşte Dino. Soţii Flintstone îi au ca vecini pe Betty şi Barney Rubble (rubble = pietre sfărâmate), cu care se înţeleg foarte bine. Ei locuiesc în Bedrock (piatră de temelie), iar ambele familii trec împreună prin multe aventuri hazlii.

Fred şi vecinul său Barney lucrează în cariera de piatră din localitate şi îşi petrec timpul liber jucând bowling sau comandând diverse preparate de la restaurantul drive-in din apropiere. Wilma şi vecina ei Betty sunt de acum soţii casnice, după ce în trecut au fost chelneriţe.

Primele două sezoane ale serialului au fost sponsorizate de o marcă de ţigări, care a produs şi un clip publicitar cu Fred şi Barney. Acest clip ar trezi în zilele noastre indignarea autorităţilor din domeniul sănătăţii publice, dar şi a feministelor - clipul îi prezintă pe cei doi bărbaţi din epoca de piatră stâng în fotolii şi fumând, în timp ce soţiile lor spală vasele.

Serialul amestecă cu multă abilitate o serie de referinţe specifice anilor '60 cu cele inspirate din preistorie. Fred se află într-un conflict permanent cu pisica familiei, care este de fapt un tigru cu dinţi sabie, iar un personaj dintr-un episod difuzat în 1963 se numeşte Lollobrickida, un omagiu adus celebrei actriţe italiene Gina Lollobrigida.

Un lungmetraj inspirat din acest serial animat, turnat cu actori reali, a fost lansat în 1994, iar coloana sonoră a acestei pelicule a fost compusă de trupa irlandeză U2, ai cărei membri au făcut parte din distribuţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici