Setul de birou al lui Hitler, scos la licitaţie online

Setul de birou al fostului dictator nazist Adolf Hitler a fost scos la licitaţie online de către soldatul american care l-a păstrat ca suvenir la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial.

23 afișări
Imaginea articolului Setul de birou al lui Hitler, scos la licitaţie online

Setul de birou al lui Hitler, scos la licitaţie online (Imagine: www.dailymail.co.uk)

"Am stabilit baza (militară - n.r.) în Munchen, iar comandantul meu mi-a spus «vreau să-ţi iei plutonul şi să păziţi Feuerbau-ul, cartierul general al lui Hitler». Clădirea din Koenigsplatz a fost folosită de acesta în timpul angajamentelor din Munchen, dar setul de birou îl lua mereu cu el în călătorii. Când l-am văzut acolo am ştiut că era al lui. Am luat setul şi am construit o cutie din lemn în care l-am pus şi l-am trimis tatălui meu, la Huston. Nu mă gândeam neapărat că are o valoare istorică, mă gândeam că e un bun suvenir de război", a spus John McConn, din Huston, Texas, informează Daily Mail.

Reprezentanţii comunităţii iudaice din Huston nu sunt de acord ca setul să ajungă la un colecţionar privat şi ar dori să fie donat unui muzeu. Pe de altă parte, McConn, care avea 20 de ani la sfârşitul războiului, a spus că banii din vânzare îi va da copiilor lui.

Americanul a spus că nu a stabilit o sumă pe care o va cere pentru setul de birou, dar colecţionarii sunt de părere că acesta ar putea depăşi un sfert de milion de lire sterline. Licitaţia se va încheia în 14 octombrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici