Sexting, noul nume al preludiului: cât de eficiente sunt mesajele şi pozele cu conţinut sexual explicit

Tot mai multe cupluri au tendinţa de a-şi comunica dorinţele sexuale prin intermediul internetului sau cu ajutorul gadgeturilor, scrie ziarul The Denver Post în ediţia de miercuri. Aceasta este concluzia la care s-a ajuns în urma unui sondaj realizat online de către revista Men's Fitness, care a intervievat 1.200 de persoane, femei şi bărbaţi din America.

212 afișări
Imaginea articolului Sexting, noul nume al preludiului: cât de eficiente sunt mesajele şi pozele cu conţinut sexual explicit

Sexting, noul nume al preludiului: cât de eficiente sunt mesajele şi pozele cu conţinut sexual explicit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fenomenul poartă denumirea de sexting (de la sex şi texting): trimiterea de mesaje şi de fotografii cu conţinut sexual explicit, la început prin intermediul telefonului mobil, ulterior şi prin alte medii de comunicare online.

Potrivit cercetării, acest tip de comunicare "fierbinte" nu dăunează relaţiei de cuplu, ci, dimpotrivă, îi dezinhibă pe parteneri. În plus, mesajele deocheate, transmise prin intermediul Internetului, au un rol de afrodisiac pentru parteneri, acestea îmbunătăţind calitatea vieţii sexuale.

Subiecţii au precizat că acest tip de comunicare - sexting - grăbeşte lucrurile spre o partidă de sex, lucru rar întâlnit în cazul comunicării faţă în faţă, după cum au răspuns 80 la sută dintre femei şi 58 la sută dintre bărbaţi, care au precizat că preferă să flirteze prin intermediul Facebook-ului sau a chat-urilor.

Citeşte mai multe despre comunicarea dorinţelor sexuale prin intermediul internetului pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici