Sfaturi pentru a menţine senzaţia de răcoare în zilele caniculare. Trucul folosit de Marina Regală a Angliei

  • După ce o căldură sufocantă a lovit Europa continentală în luna mai, Marea Britanie s-a confruntat săptămâna aceasta cu temperaturi mai mari decât unele insule greceşti şi Hawaii.
  • Anglia a înregistrat cea mai călduroasă zi a anului de până acum, iar Met Office prevede că unele părţi din sud-estul ţării vor înregistra temperaturi de peste 30 grade Celsius în luna iunie.
  • Met Office a emis o alertă de sănătate de nivel 3 pentru căldură, iar un expert a avertizat asupra unui "eveniment rar legat de schimbările climatice".
  • În România, zilele toride de vară nu au fost simţite anul acesta, însă meteorologii spun că sunt şanse mari de caniculă în următoarea perioadă.
  • Specialiştii recomandă câteva trucuri pentru a avea o senzaţie de răcoare chiar şi în zilele caniculare.
9871 afișări
Imaginea articolului Sfaturi pentru a menţine senzaţia de răcoare în zilele caniculare. Trucul folosit de Marina Regală a Angliei

Sfaturi pentru a menţine senzaţia de răcoare în zilele caniculare. Trucul folosit de Marina Regală a Angliei

Iată câteva dintre cele mai bune modalităţi de a păstra senzaţia de răcoare în căldura sufocantă din următoarea perioadă, sfătuite de meteorologi şi autorităţi din întreaga Europă, inclusiv de NHS.

Consumaţi multă apă

Poate părea un lucru evident, dar consumul de apă din belşug este adesea trecut cu vederea. Răcoriţi-vă din interior spre exterior, menţinându-vă hidrataţi cu multe lichide. Se recomandă să beţi între 1,5 şi 2 litri pe zi, potrivit SkyNews.
 
Făcând băi sau duşuri reci vă va ajuta, de asemenea, să vă menţineţi senzaţia de răcorire, potrivit NHS.

Evitaţi alcoolul

Veşti proaste pentru unii, dar meteorologii sfătuiesc să nu consumaţi alcool pe căldură intensă, precum şi ceaiuri şi cafele, care acţionează ca diuretice şi pot provoca deshidratare.

Purtaţi haine răcoroase

În timpul zilei, puneţi-vă faţa de pernă sau pijamaua în congelator. Scoateţi-le înainte de a merge la culcare. Sperăm că vă vor răcori şi vă vor ajuta să dormiţi mai bine.
 
Pe tot parcursul zilei, purtarea unor haine largi şi răcoroase, precum şi a unei pălării şi a unor ochelari de soare vă vor ajuta, de asemenea.
 
Şi purtarea de haine mai deschise la culoare vă va menţine mai rece.

Porniţi ventilatorul

Ventilatoarele vă pot ajuta corpul să-şi regleze temperatura internă, iar lipirea unei tăviţe cu cuburi de gheaţă în faţa acestuia poate face ca aerul care circulă să fie şi mai rece.

Renunţaţi la plapumă

Cearşafurile subţiri din bumbac vor absorbi transpiraţia şi sunt mai confortabile decât plăpumile. Temperatura corpului va începe să scadă în timpul nopţii.
 
Pentru a dormi mai bine, un lucru pe care îl puteţi face este să încercaţi să vă distrageţi atenţia cu o activitate relaxantă, cum ar fi cititul, şi să încercaţi să vă întoarceţi în pat atunci când sunteţi obosit.
 
Evitaţi tentaţia de a intra pe telefon, deoarece această activitate vă poate stimula.

Închideţi ferestrele

Deşi poate părea contraintuitiv, menţinerea ferestrelor închise şi tragerea jaluzelelor în timpul vârfului de căldură va menţine camerele mai răcoroase.
 
Deschideţi ferestrele pentru ventilaţie atunci când afară este mai răcoare. Căldura se ridică, aşa că dormiţi la etajul inferior, dacă locuinţa are mai multe etaje. Petreceţi mai mult timp în cea mai răcoroasă cameră din casă.

Planificaţi din timp

Dacă intenţionaţi să petreceţi timp afară, planificaţi-vă ziua pentru a vă asigura că aveţi suficientă mâncare, apă şi orice medicamente necesare.
 
NHS spune că orice persoană vulnerabilă la efectele căldurii ar trebui să evite soarele în timpul celei mai fierbinţi părţi a zilei, care este de obicei între orele 11 şi 15.
 
Asiguraţi-vă că aveţi cremă de soare, chiar dacă nu sunteţi predispus la arsuri. Aplicaţi cel puţin SPF15 cu protecţie UVA.

Lăsaţi animalele de companie la umbră

Proprietarii îşi pot face griji cu privire la modul în care îşi pot menţine animalele de companie în siguranţă. Pentru început, nu le ţineţi în maşină, iar atunci când sunt acasă, Humane Society recomandă să ţineţi animalele de companie la umbră sau într-o zonă cu aer condiţionat.

Încercaţi acest sfat de la Marina Regală

Ofiţerii Royal Navy îşi scufundă mâinile în apă rece pentru a se răcori mai repede încă din anii 1990.
 
Cercetările au arătat că apa mai rece accelerează rata de răcire, cu o reducere a temperaturii centrale cu aproximativ un grad pentru fiecare 10 minute de scufundare a mâinilor în apă la 15 grade C.
 
Această tehnică a fost adoptată şi de atleţii care trebuie să se răcească rapid atunci când alternează între odihnă şi mişcare.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici