Sibianca Mihaela Noroc a mers „pe străzile Pământului” şi a aflat secretul frumuseţii femeilor

Aproape pe neştiute, în urmă cu 3 ani, într-o casă din apropierea centrului Sibiului, o tânără familie şi-a stabilit căminul, renunţând la clocotul zilnic al Bucureştiului, în favoarea unei vieţi mai liniştite. Mihaela Noroc a plecat de aici „pe străzile Pământulului” şi a găsit frumosul.

638 afișări
Imaginea articolului Sibianca Mihaela Noroc a mers „pe străzile Pământului” şi a aflat secretul frumuseţii femeilor

Sibianca Mihaela Noroc a mers „pe străzile Pământului” şi a aflat secretul frumuseţii femeilor

Despre Mihaela Noroc se poate spune că a devenit sibiancă şi o veritabilă ambasadoare a Sibiului, aflată mereu în căutarea frumosului. Despre munca ei a vorbit Oprah Winfrey şi a fost subiect de ştiri pe CNN sau în The Wall Street Journal, The Guardian, Time şi Forbes.

Cu aparatul de fotografiat în mână, Mihaela dă noi sensuri termenului de frumos, surprinzând nu doar chipuri, ci şi poveşti de viaţă.

Pe „străzile Pământului”, aşa cum descrie drumurile pe care le străbate, a pornit în urmă cu 10 ani, paşii ducând-o în aproape 100 de ţări. Prin obiectivul aparatului a surprins mii de femei, iar faptul că, la rândul său este femeie, a ajutat-o.

„Le cer voie să le fotografiez şi chiar să merg la ele acasă. Dacă eram bărbat, cred că era mai dificil să interacţionez cu ele”, povesteşte Mihaela Noroc.

Ea le înţelege pe femei şi le vede într-un fel aparte, intens şi direct. O fotografie nu trebuie să fie cât 1000 de cuvinte, ci mai degrabă, să fie calea prin care privitorul să pătrundă sensul frumosului, ghidat de fotograf.

„Atlasul frumuseţii” a fost prima lucrare a Mihaelei Noroc, ce însumează 500 portrete de femei din ţările lumii.

„Cele mai interesante sunt cele din Etiopia. Am întâlnit atât femei din zona tribală, cât şi musulmane cu chipurile acoperite cu burka. O varietate de chipuri şi de poveşti ce m-au readus în Etiopia de trei ori. Şi m-aş mai duce”, spune Mihaela Noroc.

Fiecare fotografie pe care o face vine, inevitabil, cu o întrebare pe care o adresează femeilor: „Ce-ţi doreşti cel mai mult de la viaţă?” Răspunsurile sunt, aproape, aceleaşi, indiferent de ţară, cultură sau vârstă: pace, linişte şi sănătate pentru familia mea.

De-a lungul „străzilor Pământului” a aflat şi secretul frumuseţii: „Femeile sunt frumoase când au linişte sufletească”.

Şi, privindu-i lucrările, găseşti pacea iar prin gând îţi trece posibilitatea ca mai-noua sibiancă să fi aflat răspunsul la două întrebări: „Ce gândesc femeile?” şi „Care sunt cele mai frumoase femei?”

Zilele trecute, Mihaela Noroc a lansat lucrarea „Lumea fetelor” însumând 250 de portrete de fete cu vârsta cuprinsă între 0 şi 17 ani. „Am dedicat-o Nataliei, fetiţa mea. În fapt, maternitatea mi-a schimbat percepţia faţă de fotografie şi de frumos”.

Viitorul se înfăţişează în culori calde: în perioada următoare, va lansa „500 de portrete şi poveşti”, insistând de data aceasta pe povestea din spatele imaginii: „Vreau să aflu mai mult despre femeile pe are le fotografiez. Toate au o poveste care merită spusă”. Tot în viitor, va face un album destinat conaţionalelor sale: „Femeile României”. „Este un proiect ce poate dura 10 sau 20 de ani. Nu mă grăbesc”.

Mihaela Noroc s-a născut în Republica Moldova iar, pe când avea 6 ani, s-a mutat în Bucureşti. Este căsătorită cu Ştefan, de profesie scenarist de film, dar care acum îi asigură întreg suportul logistic necesar deselor călătorii. „Îmi este şi contabil şi psihoterapeut. Este omul care face totul ca eu să pot lucra. Şi îi sunt recunoscătoare”.

Sibiul nu a dus lipsă de fotografi talentaţi. Are însă acum o femeie deosebită, ce face cinste acestei profesii, cutreierând globul în căutarea frumuseţii.

„Pe „străzile Pământului”, cu aparatul de fotografiat în mână, Mihaela Noroc dă de ştire lumii că Sibiu are oameni şi locuri de poveste!”, spun reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici