Singura fotografie a banditului Billy the Kid, vândută la licitaţie cu 2,3 milioane de dolari

Singura fotografie a banditului american Billy the Kid, aflat la o vârstă adultă, a fost vândută la licitaţie, sâmbătă, pentru suma de 2,3 milioane de dolari.

478 afișări
Imaginea articolului Singura fotografie a banditului Billy the Kid, vândută la licitaţie cu 2,3 milioane de dolari

Singura fotografie a banditului Billy the Kid, vândută la licitaţie cu 2,3 milioane de dolari (Imagine: www.denveroldwest.com)

Cel mai renumit bandit din Vestul îndepărtat american a plătit 25 de cenţi pentru a se fotografia în faţa unei cârciumi din New Mexico, la sfârşitul anului 1880 sau începutul anului 1881.

Miliardarul american William Koch a cumpărat această fotografie în cadrul licitaţiei "Old West Show and Auction", organizată anual în oraşul Denver din statul american Colorado.

Fotografia era estimată la un preţ de 150.000 de dolari.

Fotografia, cu dimensiunile de 5 centimetri pe 8 centimetri, imprimată pe o placă de metal, reprezintă singurul portret cunoscut al lui Billy the Kid la vârstă adultă, al cărui nume real era William Bonney, dar care a folosit şi alte câteva pseudonime, precum Henry Antrim şi Henry McCarty.

Banditul, care, potrivit legendei, ar fi ucis 21 de oameni - câte unul pentru fiecare an din viaţa lui - a fost el însuşi ucis de gloanţele unui şerif din New Mexico, în iulie 1881. Avea 20 de ani în momentul în care a pozat cu multă nepăsare în faţa unui fotograf.

Cel puţin două fotografii i-au fost făcute lui Kid când acesta era copil: elev la şcoala din Silver City din statul New Mexico şi în mijlocul unor cowboy într-o fermă din apropiere de oraşul Roswell din acelaşi stat american.

William Koch locuieşte în Florida şi deţine proprietăţi importante în munţii din centrul statului Colorado. El a susţinut din punct de vedere financiar Partidul republican din Statele Unite, iar cei doi fraţi ai lui - David şi Charles Koch - i-au adus de partea lor pe ultraconservatorii din mişcarea "Tea Party".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici