Site-ul Miss Bimbo, criticat de părinţi

Un site ce încurajează fete cu vârste cuprinse între nouă şi 16 ani să îţi facă operaţii estetice şi să adopte diete extreme pentru a-şi crea o imagine perfectă a stârnit furia părinţilor şi a experţilor din sănătate, relatează Times Online, în ediţia de marţi.

162 afișări
Imaginea articolului Site-ul Miss Bimbo, criticat de părinţi

Site-ul Miss Bimbo, criticat de părinţi

Jocul pe internet Miss Bimbo a atras peste 200.000 de fete din Marea Britanie cărora li se spune să le cumpere personajelor virtuale create de ele operaţii de mărire a sânilor şi pastile pentru slăbit.

Experţii din domeniul sănătăţii, un grup al părinţilor şi o organizaţie care reprezintă persoane ce suferă de anorexie şi bulimie au criticat site-ul pentru că transmite mesaje periculoase copiilor impresionabili.

Jucătorii de Miss Bimbo trebuie să suprevegheze îndeaproape personajele create de ei, să le aleagă dieta, garderoba şi să concureze cu ceilalţi copii pentru a câştiga "dolari bimbo", pe care îi investesc în operaţii estetice, lenjerie intimă şi costumaţii pentru cluburile de noapte.

Site-ul a fost lansat, întâi, în Franţa, unde a stârnit controverse după ce a atras un 1,2 milioane de jucători.

Creatorul site-ului, Nicolas Jacquart, este un om de afaceri francez care, după ce s-a mutat în Londra, a decis să extindă Miss Bimbo şi în Marea Britanie.

Scandalul privind jocul on-line a început în urma unor cercetări care arată că unele fete dezvoltă anorexie sau bulimie la vârste precum şase ani. În plus, din ce în ce mai multe adolescente apelează la chirurgia estetică pentru a-şi mări sânii.

Înscrierea pe site-ul Miss Bimbo este gratuită, dar jucătorii trebuie să plătească 1,50 de lire sterline pe mesaj text, pentru a cumpăra "dolari" pe care să-i investească în personajele lor.

Jacquart susţine că jocul este inofensiv şi îi învaţă pe copii despre lumea reală.

"Jocul este structurat în aşa fel încât oglindeşte, pur şi simplu, viaţa reală. Nu reprezintă o influenţă negativă pentru copii. Ei învaţă să aibă grijă de personajele lor. Misiunile primite şi scopul acestor personaje sunt corecte moral şi îi învaţă pe copii despre viaţa reală", a explicat Jacquart.

El a mai spus că jocul încurajează fetele să mănânce produse sănătoase, precum fructe şi legume, în loc de ciocolată şi că operaţiile estetice sunt doar o parte a acestuia, iar adolescentele nu sunt împinse de la spate să şi le facă.

Chris Evans, partenerul britanic al lui Nicolas Jacquart, a recunoscut că scenariul site-ului a fost scris de bărbaţi şi că aceştia nu au consultat profesionişti care să ia în considerare impactul asupra tinerelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici