Sondaj Gallup: Ţara în care oamenii merg la bibliotecă mai des decât la cinematograf

Americanii au mers de două ori mai mult la bibliotecă decât la cinema în 2019, vizita la instituţia locală care le oferă nu doar cărţi şi reviste ci şi acces liber la internet şi computere fiind activitatea culturală preferată în Statele Unite, potrivit unui sondaj Gallup.

899 afișări
Imaginea articolului Sondaj Gallup: Ţara în care oamenii merg la bibliotecă mai des decât la cinematograf

Sursa: Profimedia Images

Bibliotecile sunt frecventate mai ales de tineri adulţi, femei şi de persoanele provenite din gospodării cu venituri mici.

Cifrele sondajului au înregistrat o medie de 10,5 vizite ale adulţilor americani la bibliotecă, faţă de numai cinci proiecţii vizionate la cinema. De altfel media filmelor văzute în sală de un american a scăzut cu 1,3 faţă de precedentul sondaj realizat în 2001. Tot cinci este şi numărul mediu de evenimente sportive la care a participat un american.

Frecvenţa cu care vizitează biblioteca este, de departe, cea mai obişnuită activitate culturală pentru americani în 2019.

Americanii merg la concerte sau la teatru ori vizitează parcuri naturale şi istorice de aproximativ patru ori pe an, în timp ce în medie în muzee sau în cazinouri intră de 2,5 ori.

Activităţile cu cele mai slabe cifre sunt vizitele în parcuri tematice (1,5) şi grădini zoologice (0.9).

Femeile au arătat că sunt mult mai interesate decât bărbaţii să ajungă la bibliotecă, înregistrând o medie de 13,4 vizite, faţă de cea de 7,5, înregistrată pentru bărbaţi. Dintre segmentele de vârstă chestionate, americanii cu vârste cuprinse între 30 şi 49 de ani s-au dovedit a fi cei care participă la cele mai multe activităţi culturale, dar în ceea ce priveşte bibliotecile, regula este încălcată, cei mai activi fiind cei cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani. Ei sunt şi cei care vizitează cel mai des cazinourile. De regulă, activităţile culturale gratuite sunt cele mai căutate de americani.

Datele au fost colectate de Gallup între 2 şi 15 decembrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici