Sonya Thomas, câştigătoarea concursului de mâncat hotdogi de la New York. Ce record mondial a stabilit americanca

Americanca Sonya Thomas, ovaţionată de mii de spectatori, şi-a doborât propriul record, miercuri, şi a devenit campioana mondială la mâncat hotdogi, după ce a reuşit să îngurgiteze, pe o temperatură caniculară, 45 de hotdogi în 10 minute, pe Coney Island din statul New York.

253 afișări
Imaginea articolului Sonya Thomas, câştigătoarea concursului de mâncat hotdogi de la New York. Ce record mondial a stabilit americanca

Sonya Thomas, câştigătoarea concursului de mâncat hotdogi de la New York, cu un nou record mondial (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Într-o ambianţă de sărbătoare, încurajată prin numeroase strigăte de "USA! USA!" şi înmuind în apă bucăţile de pâine pentru a le înghiţi mai uşor, Sonya Thomas şi-a doborât propriul record din 2011 (40 de hotdogi), învingând alte 13 concurente, dintre care cea mai tânără era în vârstă de 19 ani.

Sonya Thomas este de origine sud-coreană, are o înălţime de 167 de centimetri şi o greutate de 45 de kilograme. Radioasă, ea a declarat că şi-a fixat obiectivul de 45 de hotdogi pentru competiţia din acest an, întrucât ea va împlini această vârstă - 45 de ani - la sfârşitul lunii iulie.

Câştigătoarea şi-a oferit apoi o veritabilă "baie de mulţime", defilând cu drapelul american pe umeri.

"Îmi place competiţia, este pasiunea mea şi sportul meu. Mental, ştiu că pot să fac acest lucru", a declarat ea. Dintotdeauna, spune ea, a putut să mănânce mult. A trebuit doar să înveţe să mănânce repede.

Sonya Thomas se consideră o sportivă. Îi plac baschetul, tenisul de masă şi alte sporturi, însă nu a excelat în niciunul.

Sonya s-a făcut remarcată în concursurile alimentare, numeroase în Statele Unite, mai ales pe timpul verii. În zece ani, ea, care mănâncă doar o dată pe zi, a reuşit să stabilească 39 de recorduri mondiale.

Cu toate acestea, recordul ei este departe de cel stabilit de campionul mondial actual, californianul Joey Chestnut, care a reuşit să mănânce, miercuri, în competiţia bărbaţilor, 68 de hotdogi. El a obţinut astfel cel de-al zecelea titlu al său consecutiv.

Sonya preferă să mănânce fructe de mare - specialitatea ei - şi deţine,din 2005, recordul mondial la mâncat scoici, după ce a mâncat 564 de scoici în opt minute, la New Orleans. Este talentată şi la mâncatul de crabi şi de aripioare de pui, având un record de 183 de aripioare de pui în 12 minute, stabilit în septembrie 2011. Joey Chestnut a fost învins în acel concurs.

Prima ediţie a concursului de mâncat hotdogi, organizat la New York, a avut loc în 1916. Câştigătorul de atunci a "devorat" 13 hotdogi în zece minute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici