Sophia Loren a ieşit învingătoare dintr-o dispută cu fiscul italian, veche de aproape 40 de ani

Actriţa italiană Sophia Loren a obţinut câştig de cauză dintr-o dispută în justiţie veche de aproape 40 de ani, cu fiscul din această ţară, care îi reproşa faptul că a completat o declaraţie de venit falsă, în 1974, a anunţat joi presa italiană.

221 afișări
Imaginea articolului Sophia Loren a ieşit învingătoare dintr-o dispută cu fiscul italian, veche de aproape 40 de ani

Sophia Loren (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Actriţa în vârstă de 79 de ani, care locuieşte în Elveţia, a declarat în 1974 că nu a obţinut venituri, însă fiscul italian i-a cerut în epocă să plătească un impozit de 920 de milioane de lire italiene.

După ce a acceptat să plătească 60% din acea sumă în 1980, actriţa a considerat că restul de impozit nu putea să îi fie imputat, în baza unei legi de amnistie fiscală datând din 1982.

Curtea de Casaţie, într-o decizie luată miercuri, a validat această poziţie, acceptând că restul de 40% din suma datorată nu mai trebuia să fie plătit fiscului italian.

"O saga care a durat aproape 40 de ani s-a încheiat în sfârşit", a declarat Sophia Loren pentru cotidianul La Stampa, adăugând: "Din fericire pentru mine, eu privesc întotdeauna spre înainte şi m-am obişnuit să nu mă gândesc la experienţele neplăcute din trecut - iar aceasta făcea parte din acest tip de experienţe".

Avocatul actriţei, Giovanni Desideri, consideră că instanţa "a pus capăt unui caz kafkian".

Celebra actriţă italiană, al cărei nume real este Sofia Scicolone, care şi-a început cariera în 1950, a petrecut 17 zile în închisoare în oraşul Caserta în 1982, din cauza altei acuzaţii de fraudă fiscală, datând din 1970.

Remarcată în 1950, în rolul unei sclave în filmul "Quo Vadis", actriţa italiană Sophia Loren a jucat alături de cei mai mari actori hollywoodieni ai anilor '50 şi '60 şi a alcătuit un cuplu de legendă alături de compatriotul ei Marcello Mastroianni în câteva lungmetraje foarte apreciate.

Rolul ţărăncii din "Ciociara", de Vittorio De Sica (1960), i-a adus Sophiei Loren, în 1962, premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în rol principal şi premiul pentru interpretare feminină la Cannes.

Actriţa italiană a primit în 1991 un al doilea premiu Oscar, pentru întreaga carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici