Soţul actriţei Zsa Zsa Gabor vrea să o "împăieze" pe aceasta

Frederic von Anhalt, soţul actriţei Zsa Zsa Gabor, vrea să apeleze la o tehnică specială de conservare a cadavrelor pentru a expune trupul soţiei sale, după moarte, în cadrul unei scene dintr-unul din filmele în care aceasta a jucat.

66 afișări
Imaginea articolului Soţul actriţei Zsa Zsa Gabor vrea să o "împăieze" pe aceasta

Soţul actriţei Zsa Zsa Gabor vrea să o "împăieze" pe aceasta (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa în vârstă de 93 de ani a fost transportată, marţi, la un spital din Los Angeles, după ce a fost descoperită în stare de inconştienţă de către soţul ei, Frederic von Anhalt. Ea a fost externată miercuri şi se recuperază acasă.

Von Anhalt a declarat că ar vrea să apeleze la controversatul anatomist german Gunther von Hagens, numit "doctorul morţii", pentru a o "plastifia" pe soţia sa după moarte, potrivit publicaţiei Bild.

"Soţia mea a visat întodeauna ca frumuseţea sa să fie nemuritoare", a spus Von Anhalt, citat de Bild. "Vreau să expun corpul «plastifiat» al Zsa Zsei Gabor în cadrul unei scene dintr-unul din filmele sale", a spus acesta.

Hagens a organizat deja mai multe expoziţii cu trupuri "plastifiate" - muşchii şi tendoanele sunt conservate şi prezentate în poziţii naturale -, care au atras un public numeros şi au stârnit polemici. Procedeul constă în înlocuirea lichidelor şi grăsimilor care compun ţesuturile organismului cu răşini şi silicon.

Actriţa Zsa Zsa Gabor a fost spitalizată de mai multe ori în ultimele luni din cauza complicaţiilor apărute în urma unei operaţii de înlocuire a articulaţiei unui şold. La jumătatea lunii august, ea a refuzat o nouă intervenţie chirurgicală şi a cerut să fie transportată la reşedinţa ei din luxosul cartier Bel Air din Los Angeles, unde locuieşte împreună cu soţul ei, Frederic von Anhalt.

Frederic von Anhalt a apărut pe prima pagină a ziarelor americane în urmă cu câţiva ani, când a revendicat paternitatea fiicei starletei Anna Nicole Smith, la câteva zile după moartea actriţei.

Zsa Zsa Gabor este ultima supravieţuitoare dintre cele trei surori Gabor, ale căror cariere au strălucit în industria de divertisment. Zsa Zsa Gabor, desemnată Miss Ungaria în 1936, s-a mutat la Hollywood pentru a deveni actriţă şi a jucat în multe lungmetraje şi seriale de televiziune. Cunoscută pentru rolurile din "Moulin Rouge" (1952), regizat de John Huston, şi din "Stigmatul răului/ Touch of Evil" (1958), de Orson Welles, Zsa Zsa Gabor a devenit celebră mai ales pentru coafurile şi ţinutele ei spectaculoase, dar şi pentru cele nouă căsătorii ale sale.

Zsa Zsa Gabor a fost victima unui accident de automobil grav în 2002, în urma căruia a rămas parţial paralizată. Actriţa de origine maghiară a suferit şi un atac cerebral, în 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici