Spectacol de excepţie al trupei "Fire of Anatolia" vineri seară, la Sala Palatului din Capitală

Cei 55 de dansatori ai companiei "Fire of Anatolia" au prezentat, vineri seară, la Sala Palatului din Capitală, un spectacol de excepţie, plin de forţă, lumină şi culoare, cu figuri deosebite de acrobaţie, trupa reuşind să comunice cu publicul, care i-a aplaudat minute în şir, la scenă deschisă.

150 afișări
Imaginea articolului Spectacol de excepţie al trupei "Fire of Anatolia" vineri seară, la Sala Palatului din Capitală

Spectacol de excepţie al trupei "Fire of Anatolia" vineri seară, la Sala Palatului din Capitală

Timp de aproape două ore, dansatorii de la "Fire of Anatolia" au adus pe scena Sălii Palatului, în cadrul unui spectacol împărţit în două acte, poveşti din trecut şi din prezent, ilustrate cu măiestrie, într-un ritm alert, care a ţinut publicul în priză pe tot parcursul spectacolului.

Îmbrăcaţi fie în costume complet albe sau negre, fie în costume în culori vii, predominante fiind roşu, galben şi portocaliu, dansatorii au pus în scenă fragmente din istoria Mesopotamiei şi Anatoliei, o expresie vizuală a luptei dintre libertate şi sclavie, dintre lumină şi întuneric.

Cu o muzică originală, cu figuri acrobatice de excepţie, prezentate în forţă cu precizie şi virtuozitate, artiştii de la "Fire of Anatolia" au reuşit să comunice la unison cu publicul, care i-a aplaudat minute în şir, pe ritmul bătăilor tobelor pe care aceştia le-au adus cu ei pe scenă.

Un proiect unic, care-şi trage seva din mitologia şi cultura anatoliană, "Fire of Anatolia" poartă un mesaj universal de pace, despre dragoste şi lumină, fiind o întânire între culturi, un regal coregrafic care combină dansul tradiţional cu cel modern, precum şi cu alte discipline coregrafice, cu peste 3.000 de figuri de dans executate impecabil de cei 55 de dansatori, muzică, strălucire, lumină, culoare, 1.000 de costume elaborate, creionând într-o cheie modernă folclorul şi dansul popular din toate regiunile Turciei.

Potrivit organizatorilor, începând din 2001, peste 35 de milioane de spectatori din 87 de ţări au văzut acest spectacol aflat la răscrucea dintre dans tradiţional şi contemporan.

Repetiţiile dansatorilor pot dura de la opt până la 16 ore pe zi, iar producţia întregului show, în forma sa actuală, a durat un an şi jumătate.

Dansatorii faimoasei companii turceşti, cotată drept una din cele mai bune din întreaga lume, au sosit la Bucureşti în cursul zilei de joi.

Compania Fire of Anatolia deţine două recorduri înscrise în Guinness Book, unul pentru cel mai rapid dans, cu 241 de paşi pe minut, şi un altul pentru cea mai mare audienţă, 400.000 de persoane în Eregli, Turcia.

Show-ul prezentat pe 6 decembrie la Sala Palatului din Bucureşti de către dansatorii de la Fire of Anatolia a fost reprogramat din 17 mai, când nu a mai avut loc din motive tehnice, care au ţinut de reconfigurarea turneului, potrivit organizatorilor spectacolului din România, Events.

Dansatorii de la Fire of Anatolia au monopolizat scena în faţa unor audienţe uriaşe, la evenimente grandioase precum Festivalul Eurovision (Turcia - 2004), Cursa de Formula 1 (Turcia - 2005), Jocurile Olimpice pentru Tineret (Turcia - 2011), Cursa de Formula 1 (Bahrain - 2008) Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), Expoziţia de Turism de la Hanovra (2010) şi Expoziţia de Turism din China (2010).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici