Spectacolul planetelor. Saturn şi Marte vor putea fi văzute extrem de apropiate pe cer

  • Saturn şi Marte vor puteafi văzute extrem de apropiate pe cer, pe 5 aprilie.
  • Perechea planetară extrem de apropiată se ridică deasupra orizontului în zorii zilei.
3552 afișări
Imaginea articolului Spectacolul planetelor. Saturn şi Marte vor putea fi văzute extrem de apropiate pe cer

Spectacolul planetelor. Saturn şi Marte vor putea fi văzute extrem de apropiate pe cer

Una dintre fascinaţiile perene ale cerului de noapte este faptul că planetele îşi schimbă mereu configuraţia pe fundalul constelaţiilor fixe. 
 
Acesta este cazul în acest moment la latitudini nordice mai înalte, unde planetele Mercur, Venus, Marte, Jupiter şi Saturn vor putea fi zărite la joasă înălţime pe cer. Acest lucru face ca observarea lor să fie dificilă, dar nu imposibilă, aşa că vom începe şi vom încheia această lună cu două conjuncţii planetare apropiate care merită efortul, potrivit The Guardian.
 
Harta arată priveliştea privind dinspre Londra, în direcţia est-sud-est, pe 5 aprilie 2022, la ora locală 05.45 BST. Venus va fi strălucitor, dar vedetele spectacolului sunt Saturn şi Marte, care vor fi extrem de apropiate pe cer. Saturn va fi galben crepuscular, iar Marte va fi roşu.
 
Pentru a admira spectacolul, găsiţi cel mai înalt loc, cu orizontul cel mai senin spre est, nu mai târziu de ora 05.30 BST. Pe măsură ce cerul se luminează în amurgul zorilor, planetele se vor ridica deasupra orizontului. Cu cât vă aflaţi mai la sud, cu atât va fi mai uşor de văzut.
 
Din Sydney, Australia, ”împerecherea” are loc la primele ore ale dimineţii, pe un cer complet întunecat. Priviţi spre est.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici