Spectacolul "Romică şi Janeta", o adaptare după "Romeo şi Julieta", jucat de Ziua Romilor, la Rahova

Spectacolul de teatru "Romică şi Janeta", o adaptare după "Romeo şi Julieta", de William Shakespeare, a fost prezentat, marţi şi miercuri, la Clubul Central al Penitenciarului Bucureşti Rahova, cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

108 afișări
Imaginea articolului Spectacolul "Romică şi Janeta", o adaptare după "Romeo şi Julieta", jucat de Ziua Romilor, la Rahova

Spectacolul "Romică şi Janeta", o adaptare după "Romeo şi Julieta", jucat de Ziua Romilor, la Rahova (Imagine: Claudiu Irimie/ Mediafax Foto)

Astfel, marţi şi miercuri, la Clubul Central al Penitenciarului Rahova, s-au desfăşurat manifestări cultural-artistice sub titlul "Nu contează etnia, ci contează omenia", organizate de Serviciul de Educaţie, Asistenţă Psihosocială şi Serviciul Aplicare Regim Penitenciar.

Agenda evenimentului a cuprins momente artistice susţinute de formaţia penitenciarului, "Dinamic Group", o expoziţie cu obiecte decorative confecţionate de persoane private de libertate şi o dezbatere pe tema istoriei, tradiţiilor, valorilor şi modului de viaţă al romilor, orientate către eliminarea stereotipurilor etnice şi dezvoltarea unei relaţii nediscriminatorii.

De asemenea, a fost pus în scenă spectacolul de teatru "Romică şi Janeta", o adaptare a piesei "Romeo şi Julieta", de William Shakespeare, graţie colaborării cu actori şi regizori profesionişti: Ingrid Bonta, Ana Maria Iordache şi Iulian Gliţă.

Obiectivul este facilitarea reintegrării sociale a persoanelor private de libertate prin valorizarea elementelor culturale, exprimarea potenţialului creativ al persoanelor implicate, încurajarea toleranţei şi a solidarităţii, dezvoltarea abilităţilor în relaţionare şi comunicare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici