Speculatorul care a rămas cu 17.700 de sticle de gel dezinfectant a decis să le doneze

  • Speculatorul care a rămas cu mii de sticle de gel dezinfectant, pe care nu mai avea unde să le vândă, a decis să doneze produsele.
  • Noah Colvin a intrat şi în vizorul autorităţilor.
  • Bărbatul, căsătorit şi cu copii, susţine că a primit ameninţări cu moartea.
5646 afișări
Imaginea articolului Speculatorul care a rămas cu 17.700 de sticle de gel dezinfectant a decis să le doneze

Speculatorul care a rămas cu 17.700 de sticle de gel dezinfectant a decis să le doneze

Fraţii Noah şi Matt Colvin oferă acum produsele celor care au nevoie de ele în statele Tennessee şi Kentucky, transmite The New York Times. Cei doi au devenit „cei mai detestaţi oameni de pe internet” după ce au cumpărat mii de sticle de gel dezinfectant şi şerveţele antibacteriene pentru a le oferi ulterior la preţ mai mare, pe internet.

Noah, care este căsătorit şi are copii, a declarat că a început să primească chiar şi ameninţări cu moartea după ce s-a aflat povestea. Un bărbat a mers atât de departe, potrivit lui, încât i-a bătut noaptea la uşă pentru a-l intimida.

Fraţii Colvin au început să cumpere gel dezinfectant şi şerveţele umede antibacteriene din magazine din statele Tennessee şi Kentucky după ce a fost raportat primul deces cauzat de COVID-19 în SUA, pe 1 martie. Cei doi au scos produsele la vânzare pe Amazon la suprapreţ.

La scurt timp după aceea, cel mai mare retailer online din lume le-a delistat produsele, pentru a descuraja speculatorii. Măsuri similare au luat eBay şi alte magazine online.

Mai mult, compania care deţine spaţiul de depozitare în care Noah Colvin ţinea produsele i-a anulat contractul, iar procurorul general al statului Tennessee a deschis o anchetă.

Colvin a încercat să se apere. „Când am făcut călătoria, nu am avut nici cea mai mică idee că aceste magazine nu vor mai fi aprovizionate”, a explicat el, apoi şi-a cerut scuze de la cei care au suferit din cauza a ceea ce a făcut. „Nu a fost intenţia mea să ţin produse medicale departe de oamenii care aveau nevoie de ele”, a adăugat Noah Colvin.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici