Staţia Spaţială Internaţională se vede luni seara cu ochiul liber, din Capitală

Observatorul Astronomic „Amiral Vasile Urseanu” anunţă că Staţia Spaţială Internaţională se va vedea cu ochiul liber luni, între orele 19.00 şi 19.04, din Bucureşti.

2206 afișări
Imaginea articolului Staţia Spaţială Internaţională se vede luni seara cu ochiul liber, din Capitală

Staţia Spaţială Internaţională se vede luni seara cu ochiul liber din Capitală

Potrivit reprezentanţilor Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu”, Staţia Spaţială poate fi văzută înspre nord, nu foarte sus faţă de orizont.

„Veţi vedea cum din stânga (nord-vest) se ridică încet o stea care se mişcă spre dreapta şi creşte în strălucire. Aceasta este Staţia Spaţială Internaţională, singurul satelit cu oameni la bord, care se vede timp de patru minute. Se ridică înspre nord, creşte în strălucire, după care dispare brusc (la 19:04) atunci când intră în umbra Pământului”, se arată pe pagina de Facebook a Observatorului.

              

Reprezentanţii instituţiei spun că Staţia se va vedea numai dacă cerul este senin. „Dacă nu este senin vom avea şi alte ocazii”, au adăugat aceştia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici