Ştefan Bănică: Discul "Super-love" reprezintă o maturitate artistică

Ştefan Bănică a declarat, marţi, la lansarea celui mai nou album al său, "Super-love", că acest material discografic reprezintă "o maturitate artistică", atât pentru el, cât şi pentru muzicienii cu care colaborează.

110 afișări
Imaginea articolului Ştefan Bănică: Discul "Super-love" reprezintă o maturitate artistică

Ştefan Bănică: Discul "Super-love" reprezintă o maturitate artistică (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Ştefan Bănică a spus că această "maturitate" "vine din zecile de concerte purtate". El a declarat că cele peste 150.000 de bilete vândute în total la spectacolele sale sunt un lucru care îl responsabilizează şi îl onorează.

La lansarea discului, care a avut loc la show-room-ul Automobile Bavaria Group din Şos. Bucureşti-Ploieşti, sponsorul principal al Campaniei Super-love, au participat colaboratori ai artistului, precum Wilmark, AG Weinberger, Virgil Ianţu, Nicu Alifantis, Simona Pătruleasa, dar şi soţia cântăreţului, Andreea Marin Bănică.

Ştefan Bănică a spus că a început să lucreze la acest album în urmă cu patru-cinci luni, iar în studio a înregistrat melodiile în perioada august-septembrie. "În studio mi-am dat seama cum sună cântecele noi", a spus el.

Totodată, cântăreţul i-a mulţumit Oanei Sârbu, cu care a colaborat la piesa "Super-love".

Artistul a mai spus că unul dintre cântecele de pe album este dedicat fiicei sale, Violeta: "Mulţi dintre tăticii de fete o să mă înţeleagă. E un sentiment care nu poate fi descris".

De asemenea, el a spus că pe album mai există două cântece cu mesaj social, "E dreptul tău" şi "E beznă rău în capul tău", primul vorbind despre "partea negativă a realităţii pe care o trăim în România", iar cel de-al doilea, "o constatare tristă despre emisiunile de divertisment care promovează (...) unele fete trase la indigo".

Totodată, pe album există un cântec dedicat echipei naţionale de fotbal a României.

"Super-love" este disponibil şi în variantă vinil, acesta fiind primul disc din cariera sa în această formă. Ştefan Bănică a declarat că a decis să facă acest lucru fiind inspirat de Nicu Alifantis, căruia i-a şi mulţumit.

Ştefan Bănică a mai declarat că anul acesta a fost cel mai plin din punct de vedere profesional, la un moment dat lucrând în paralel atât la album, cât şi la spectacolul "Cui i-e frică de Virginia Woolf", de Edward Albee, în regia lui Gelu Colceag, în care joacă alături de Emilia Popescu.

În total, albumul conţine 11 piese noi, plus hitul "Super-love". Noul album include melodii pentru toate gusturile şi pentru toate vârstele: melodii de dragoste - "Ce frumoasă eşti azi", "Strânge-mă-n braţe", "Gustul dragostei", "Nu trece zi", "Dragostea doare" -, piese cu puternic mesaj social - "E dreptul tău", "E beznă rău (în capul tău)!" -, melodia specială "Cântec pentru Violeta", dedicată fiicei sale, dar şi un cântec pentru Echipa Naţională de Fotbal - "România împreună". Noul album este completat de piesele "La mulţi ani de ziua ta" şi "Fă-mi loc în patul tău!".

În cadrul evenimentului care a avut loc marţi seară, organizat de MediaPro Music, Ştefan Bănică l-a avut ca invitat pe câştigătorul primei etape a Campaniei Super-love, care, împreună cu persoana iubită, va pleca gratuit într-o excursie la Centrul BMW-Welt din München, excursie oferită de Automobile Bavaria Group. De asemenea, la eveniment au fost prezenţi câştigătorii concursului lunar al campaniei Super-love.

După lansarea albumului "Super-love", Ştefan Bănică va susţine un turneu de promovare a noului material discografic, în cinci oraşe din ţară:

  • Constanţa (23 octombrie, ora 20.00, Casa de Cultură a Sindicatelor),

  • Iaşi (30 octombrie, ora 20.00, Casa de Cultură a Sindicatelor),

  • Cluj-Napoca (7 noiembrie, ora 20.00, Casa de Cultură a Studeţilor),

  • Sibiu (8 noiembrie, ora 20.00, Casa de Cultură a Sindicatelor) şi

  • Craiova (13 noiembrie, ora 20.00, Casa de Cultură a Studenţilor).

De asemenea, sunt în pregătire concertele de Crăciun - Ştefan Bănică "Super-Love".

Biletele pentru primele trei spectacole, care vor avea loc pe 16, 17 şi 18 decembrie, de la ora 19.30, la Sala Palatului din Capitală, au fost puse deja în vânzare şi se găsesc la casele de bilete de la Sala Palatului, Teatrul Naţional Bucureşti, staţiile de Metrou Unirii 1 şi 2, magazinele Diverta, Germanos şi Vodafone, librăriile Cărtureşti şi Humanitas, magazinele Domo şi Orange şi pe site-urile www.biletedelatati.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, www.myticket.ro, www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro. Biletele sunt disponibile la mai multe categorii de preţ: 60 de lei, 90 de lei, 110 lei şi 130 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici