Ştefan Bănică lansează albumul "Altceva" în octombrie

Ştefan Bănică îşi va lansa în octombrie cel de-al 14-lea album de autor din carieră, "Altceva", prin care marchează 20 de ani de la lansarea primului său material discografic.

311 afișări
Imaginea articolului Ştefan Bănică lansează albumul "Altceva" în octombrie

Ştefan Bănică (Imagine: Vlad Chirea/ Mediafax Foto)

Albumul "Altceva" este un proiect complex, o provocare atât pentru public, cât şi pentru Ştefan Bănică. Discul poartă titlul "Altceva" pentru că aduce chiar altceva faţă de albumele lansate de artist până în prezent. Vor fi influenţe muzicale noi, piesele de pe acest material discografic vor acoperi o paletă mai largă de gusturi şi, poate, chiar de generaţii, genurile muzicale se vor întrepătrunde într-un mod neaşteptat, într-o combinaţie reuşită, chiar dacă la bază rămâne rock 'n' roll-ul, informează MediaPro Music.

Pentru acest nou album, Ştefan Bănică a colaborat cu artişti şi oameni de studio cu care a mai lucrat şi pentru alte materiale muzicale, însă are şi invitaţi speciali, cum ar fi: Marius Moga, Berti Barbera, Flavius Teodosiu, Ciupi (Mandinga) şi soprana Mediana Vlad.

În următoarea perioadă va fi extras un nou single de pe albumul "Altceva", ce va fi promovat pe posturile de radio, dar care va beneficia şi de videoclip.

"În situaţia actuală, când discurile nu mai sunt o provocare din punct de vedere comercial pentru casele de discuri, pentru că muzica se descarcă ilegal de pe internet, am încă norocul să am lângă mine, de ani buni, un număr fidel de spectatori, care mi-au ascultat şi mi-au cumpărat muzica. Şi pentru asta le mulţumesc. Respectul faţă de mine şi faţă de publicul meu mă face să merg înainte, pe calea corectă, spun eu, şi anume de a înregistra albume, aşa cum fac de 20 de ani încoace. De fiecare dată încerc să aduc în piesele mele tot ce e mai bun, tot ce simt şi gândesc.

Fiecare album reprezintă o etapă din viaţa mea. Cel mai nou album se numeşte «Altceva» şi chiar este altceva. Veţi regăsi pe disc colaborări inedite, cu oameni la care poate nu v-aţi fi aşteptat, şi influenţe muzicale din alte genuri. Dar baza rămâne rock 'n' roll-ul, care, pentru mine, înseamnă bucuria de a cânta, bucuria de a trăi. Sper că va fi un album interesant prin prisma colaborărilor şi a concepţiei, atât pentru publicul meu, cât şi pentru alte generaţii, care, poate, nu ascultă muzica mea", spune Ştefan Banică.

Noul disc "Altceva" va cuprinde 11 piese şi un bonus track. Pentru că albumul va fi lansat în partea a doua a lunii octombrie, pentru că se apropie luna decembrie şi perioada concertelor de Crăciun, Ştefan Bănică s-a gândit să vină cu un cadou în plus pentru publicul său, inserând printre piesele de pe noul album şi un bonus track, care să marcheze perioada magică a sărbătorilor de iarnă, un cântec nou ce completează piesele sale de Crăciun.

Cântecul se numeşte "Noaptea de Crăciun" şi a dat, de altfel, şi titlul concertului tradiţional de Crăciun al lui Ştefan Bănică din acest an - "O noapte de Crăciun cu Ştefan Bănică" - care va avea loc pe 13 şi 14 decembrie, la Sala Palatului, unde se vor regăsi, în variantă live multe dintre piesele de pe noul album "Altceva".

Albumul poate fi deja precomandat de la ProVideo, direct pe site.

De asemenea, afişul concertului de Crăciun conţine un QR Code, care, scanat cu un smartphone, va conduce direct către două posibilităţi: comanda unui bilet pentru concertul de Crăciun 2012 şi precomanda noului album Ştefan Bănică - "Altceva". Tot în acest sens, site-ul oficial al lui Ştefan Bănică are de acum o secţiune specială pentru comenzi.

În strânsă legătură cu noul album, "Altceva", ca un preambul al concertelor sale de Crăciun şi din dorinţa de a fi aproape de publicul său care nu poate ajunge întotdeauna la concertele de la Sala Palatului din luna decembrie, Ştefan Bănică va face un turneu în această toamnă, în lunile octombrie şi noiembrie, ce va cuprinde nouă oraşe: Constanţa (27 octombrie, Casa de Cultură a Sindicatelor), Piatra Neamţ (28 octombrie, Sala Polivalentă), Iaşi (29 octombrie, Sala Sporturilor), Bacău (30 octombrie, Teatrul de Vară), Craiova (10 noiembrie, Sala Sporturilor), Cluj (11 noiembrie, Casa de Cultură a Studenţilor), Piteşti (12 noiembrie, Casa de Cultură), Braşov (13 noiembrie, Sala Sporturilor), Ploieşti (17 noiembrie, Casa de Cultură).

Cu o carieră impresionantă, de peste 25 de ani, în muzică, teatru, film şi televiziune, mii de concerte susţinute în ţară şi în străinătate, 13 discuri de autor vândute în peste 500.000 de exemplare şi premiate cu cinci discuri de aur şi două de platină, Ştefan Bănică este unul dintre cei mai iubiţi şi respectaţi artişti români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici