Stephen Fry a încercat să se sinucidă. Mărturia actorului despre tentativă şi boala de care suferă - VIDEO

Actorul britanic Stephen Fry a încercat să se sinucidă anul trecut, a dezvăluit artistul miercuri, într-un interviu în care a vorbit cu multă francheţe despre lupta pe care o duce în fiecare zi cu o maladie mintală.

318 afișări
Imaginea articolului Stephen Fry a încercat să se sinucidă. Mărturia actorului despre tentativă şi boala de care suferă - VIDEO

Stephen Fry a încercat să se sinucidă. Mărturia actorului despre tentativă şi boala de care suferă

Stephen Fry, în vârstă de 55 de ani, i-a mărturisit actorului Richard Herring, în acest interviu acordat în faţa unui public numeros, că a fost "victima schimbărilor sale de dispoziţie" şi că a fost nevoit să recurgă la ajutorul medicamentelor pentru a nu deveni "nici prea fericit, nici prea deprimat până la punctul de a se sinucide".

"Am încercat să mă sinucid anul trecut. Am luat un număr mare de pastile cu o cantitate mare de votcă, iar din cauza acestui amestec trupul meu a intrat în convulsii atât de puternice încât mi-am fracturat patru coaste. Îmi pierdusem cunoştinţa", a spus Stephen Fry.

"Din fericire, producătorul cu care filmam la acea vreme a venit în camera mea de hotel şi m-a găsit zăcând inconştient. M-a dus înapoi în Anglia şi a avut grijă de mine".

Actorul le-a spus spectatorilor prezenţi la acest interviu în direct, acordat la Leicester Square Theater din Londra, că este pentru prima dată când a vorbit în public despre tentativa lui de sinucidere şi că a fost încurajat să facă acest lucru de faptul că a fost ales preşedinte al fundaţiei de caritate Mind, care luptă împotriva bolilor mintale.

Nu este pentru prima dată însă când Stephen Fry a vorbit despre lupta sa cu o maladie mintală. El a abordat acest subiect - cum este să trăieşti când suferi de tulburare bipolară - în documentarul, realizat în 2006, intitulat "Stephen Fry: The Secret Life of the Manic Depressive".

Stephen Fry este un actor, regizor, scenarist şi realizator de televiziune britanic, născut pe 24 august 1957 la Londra. Considerat drept una dintre marile vedete ale televiziunii britanice, el a devenit cunoscut în calitate de membru al duetului comic Fry & Laurie, în sitcomul "A Bit of Fry and Laurie", în care a jucat alături de Hugh Laurie, dar şi pentru rolurile din filmele de televiziune "Blackadder" şi "Wilde". Stephen Fry este prezentatorul jocului televizat "Quite Interesting".

Autor de piese de teatru, scenarii de film, televiziune şi radio, Stephen Fry a publicat, totodată, un număr impresionant de cronici şi articole pentru revistele britanice. Pasionat de tehnică, el scrie cu regularitate o cronică pentru The Guardian. Stephen Fry a publicat patru romane, mai multe volume de poezie, dar şi o autobiografie, intitulată "Moab Is My Washpot".

Actorul britanic este naratorul tuturor celor şapte cărţi din seria "Harry Potter" în format audiobook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici