Steven Tyler şi Joe Perry din trupa Aerosmith, premiaţi pentru talentul lor de compozitori - VIDEO

Steven Tyler şi Joe Perry, solistul respectiv chitaristul trupei americane Aerosmith, considerată una dintre cele mai bune trupe rock din ultimii 40 de ani, vor fi premiaţi pentru talentul lor de compozitori, miercuri, de Societatea compozitorilor, autorilor şi editorilor americani.

186 afișări
Imaginea articolului Steven Tyler şi Joe Perry din trupa Aerosmith, premiaţi pentru talentul lor de compozitori - VIDEO

Steven Tyler Joe Perry (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Cei doi, supranumiţi "gemenii toxici" în perioada de început a trupei, o perioadă turbulentă alimentată de consumul de droguri, au compus împreună unele dintre cele mai cunoscute piese ale trupei Aerosmith, precum "Walk This Way" şi "Back in the Saddle", care au contribuit la succesul acestui grup la jumătatea anilor '70.

După ce au câştigat multe premii Grammy şi alte trofee muzicale, Tyler şi Perry vor fi premiaţi miercuri de către Societatea compozitorilor, autorilor şi editorilor americani (American Society of Composers, Authors and Publishers/ ASCAP). Cei doi muzicieni vor fi incluşi în Songwriters Hall of Fame pe 13 iunie.

Ei vor lipsi însă de la ceremonia de miercuri organizată de ASCAP, întrucât se află în Australia unde susţin câteva concerte din turneul mondial al trupei, "Global Warming", un turneu de promovare a celui mai recent album al formaţiei americane, primul material de studio după cel din 2001.

Steven Tyler este liderul trupei rock Aerosmith, care a fost fondată în 1970, în New Hampshire. Muzica formaţiei include elemente de pop, heavy metal, glam, R&B şi a inspirat numeroşi alţi artişti rock.

Aerosmith este trupa americană de hard rock cu cele mai mari vânzări - 150 de milioane de albume la nivel mondial. Trupa a fost recompensată cu patru premii Grammy, zece MTV Video Music Awards şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2001, în timp ce, în 2005, s-a clasat pe poziţia 57 în topul 100 al celor mai mari artişti ai tuturor timpurilor realizat de revista Rolling Stone.

Printre cele mai cunoscute piese de succes ale grupului american - care a concertat şi la Bucureşti, în 2010 - se numără "Walk This Way", "Cryin'", "Janie's Got A Gun", "Dude (Looks Like A Lady)", "Dream On" şi "I Don't Wanna Miss A Thing".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici