Stevie Wonder a fost numit ambasador ONU pentru pace

Cântăreţul american Stevie Wonder, recompensat cu mai multe premii Grammy, a fost numit ambasador ONU pentru pace, graţie eforturilor sale umanitare întreprinse în favoarea persoanelor cu handicap, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai acestei organizaţii.

47 afișări
Imaginea articolului Stevie Wonder a fost numit ambasador ONU pentru pace

Stevie Wonder a fost numit ambasador ONU pentru pace (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ambasadorii ONU pentru pace sunt celebrităţi din domeniile cinematografic, muzical, literar şi sportiv care promovează acţiunile şi idealurile Organizaţiei Naţiunilor Unite printr-o serie de apariţii publice şi intervenţii în mass-media.

Într-un comunicat oficial, Ban Ki-moon, secretarul general ONU, l-a caracterizat pe Stevie Wonder, care este nevăzător, ca fiind "o veritabilă sursă de inspiraţie pentru tinerii din lumea întreagă despre cum să ai succes, în pofida deficienţelor fizice".

"El şi-a folosit în mod constant vocea şi relaţia specială pe care o are cu publicul pentru a crea o lume mai bună şi mai tolerantă, pentru a apăra drepturile civile şi drepturile omului şi pentru a îmbunătăţi vieţile celor mai puţin norocoşi", a declarat Ban Ki-moon.

Stevie Wonder, în vârstă de 59 de ani, a orbit la puţin timp după naştere, dar a învăţat să cânte la muzicuţă, pian şi tobe încă de la vârsta de nouă ani.

De-a lungul carierei sale, Stevie Wonder a avut 32 de piese ajunse pe primul loc în clasamentul R&B din SUA, a câştigat 25 de premii Grammy şi a vândut peste 100 de milioane de discuri.

Stevie Wonder, renumit pentru piesele de succes "Superstition", "I Just Called to Say I Love You" şi "My Cherie Amour", a susţinut în 2008 un turneu mondial al cărui scop principal a fost, în opinia muzicianului, să răspândească în lume un apel la unitate pentru toate rasele şi religiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici