Studioul de producţie cinematografică Fox îşi pierde numele, după preluarea de către Disney

Compania Disney a decis să renunţe la numele "Fox" în cazul legendarului studio de producţie pe care l-a cumpărat anul trecut, care va fi redenumit 20th Century Studios, pentru a nu mai fi asociat cu compania de televiziune omonimă, potrivit Le Figaro.

923 afișări
Imaginea articolului Studioul de producţie cinematografică Fox îşi pierde numele, după preluarea de către Disney

Studioul de producţie cinematografică Fox îşi pierde numele, după preluarea de către Disney

Imaginea ultraconservatoare a mogulului media Rupert Murdoch şi a companiei TV Fox ar fi fost motivul pentru care cei de la Disney au decis să rupă orice legătură, potrivit unor surse citate de Variety.

Aceasta este, de fapt, o etapă simbolică pentru studioul de cinema creat în 1914 şi care a fuzionat cu 20th Century Pictures în 1935. Fox a fost unul dintre studiourile de producţie fondatoare ale Hollywood-ului.

Studioul Fox Searchlight, asociat 20th Century Fox, va avea aceeaşi soartă, urmând să fie redenumit Searchlight Pictures.

În martie anul trecut, Disney a finalizat procesul de preluare a companiei 21st Century Fox, cumpărată de la magnatul media Rupert Murdoch pentru suma de 71 de miliarde de dolari.

În cadrul tranzacţiei au fost preluate Twentieth Century Fox, Fox Searchlight Pictures, Fox 2000 Pictures, Fox Family, Fox Animation, departamentele creative din domeniul televiziunii Fox, Twentieth Century Fox Television, FX Productions, Fox21, FX Networks, National Geographic Partners, Fox Networks Group International, Star India, precum şi acţiunile Fox la Hulu, Tata Sky, şi Endemol Shine Group.

Tranzacţia a oferit şi control asupra unui catalog uriaş de producţii de succes, precum "Star Wars", "Avatar", "Deadpool" şi "The Simpsons".

Anterior, 21st Century Fox a finalizat procesul de separare a activelor care au fost preluate de Disney de cele care vor forma baza Fox Corporation.

Tranzacţia Fox - Disney a pus capăt celor peste cinci decenii de expansiune a mogulului media Rupert Murdoch, în vârstă de 89 de ani, care a transformat un ziar australian pe care l-a moştenit de la tatăl său, la vârsta de 21 de ani, într-un imperiu media şi de divertisment. După încheierea tranzacţiei, Murdoch a rămas proprietarul "New Fox" (noului Fox), ce include Fox News Channel, posturile de sport FS1 şi FS2 şi Fox Business Network. Magnatul media Rupert Murdoch este fondatorul şi preşedintele grupului media News Corporation, din care fac parte şi publicaţiile americane Wall Street Journal şi New York Post, dar şi ziarele britanice Sunday Times şi The Sun, precum şi editura HarperCollins.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici