STUDIU: Românii îşi beau cafeaua dimineaţa în timp ce îşi accesează contul de Facebook

Românii îşi petrec dimineţile din ce în ce mai mult online, 52% dintre aceştia spunând că îşi beau cafeaua în timp ce accesează contul personal de Facebook, potrivit unui studiu.

899 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Românii îşi beau cafeaua dimineaţa în timp ce îşi accesează contul de Facebook

STUDIU: Românii îşi beau cafeaua dimineaţa în timp ce îşi accesează contul de Facebook (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rezultatele au fost obţinute în cadrul unui studiu Nescafé realizat în februarie 2013, care a analizat obiceiurile matinale ale românilor.

Potrivit studiului, 77% dintre români consideră că un start bun dimineaţa le influenţează pozitiv întreaga zi, activităţile matinale având impact direct asupra stării de bine. Printre activităţile preferate de români încă de la prima oră se numără timpul petrecut alături de familie, ştirile matinale şi cafeaua de dimineaţă (32%).

În plus, dimineţile românilor sunt din ce în ce mai mult petrecute online, pentru că 52% dintre aceştia îşi beau cafeaua în timp ce accesează contul de Facebook. De asemenea, românii vor să fie la curent cu noutăţile zilei înainte să plece de acasă, 62% dintre ei urmărind cele mai noi ştiri la TV, radio sau online, la prima oră.

Alături de revista presei şi timpul petrecut cu familia, cafeaua ocupă un loc important printre obiceiurile matinale. Mai mult, 78% dintre consumatorii de cafea consideră că prima cafea le dă o stare de bine pentru întreaga zi.

Studiul despre dimineţile românilor a fost efectuat de compania Exact Cercetare şi Consultanţă, în perioada 20 - 21 februarie, pe un eşantion de 342 persoane, cu vârsta cuprinsă între 25 - 45 ani, din mediul urban, prin metodologia CAWI (computer assisted web interviewing). Eroarea maximă de eşantionare este +/- 5,3% la un nivel de încredere de 95%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici