Suma pentru care s-a vândut cea mai mare sticlă de whisky din lume. FOTO

Cea mai mare sticlă de whisky single malt din lume a fost vândută la o licitaţie organizată la Edinburgh, Marea Britanie, pentru 18.000 de euro, informează BBC.

286 afișări
Imaginea articolului Suma pentru care s-a vândut cea mai mare sticlă de whisky din lume. FOTO

Cea mai mare sticlă de whisky din lume a fost vândută pentru 18.000 de euro

Sticla conţine 105 litri de whisky single malt vechi de 14 ani, are o înălţime de 1,5 metri şi cântăreşte în total 396 de kilograme.

Sticla a fost vândută la o licitaţie online dedicată Crăciunului, care s-a încheiat pe 15 decembrie.

Sticla a fost umplută la distileria Tomintoul în august 2009, de o echipă formată din 14 persoane, şi a părăsit satul Highland pentru prima dată atunci când a fost prezentată la festivalul Scotch Whisky Experience din Edinburgh, în 2012. Sticla valora la acea vreme aproximativ 5.000 de lire sterline.

Graham Crane, director şi cofondator al casei Just Whisky, a declarat înaintea licitaţiei: "Din când în când, avem ocazia să cumpăram o sticlă de whisky cu adevărat unică. Acesta este unul dintre acele momente".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici