Summit internaţional despre toalete, în India

Un summit internaţional având ca temă toaletele, la care au participat peste 40 de ţări, a avut loc în capitala Indiei, New Delhi, transmite BBC.

2 afișări
Imaginea articolului Summit internaţional despre toalete, în India

Summit internaţional despre toalete, în India

Potrivit sursei citate, reuniunea de la New Delhi a avut drept scop identificarea soluţiilor şi tehnologiilor care pot fi folosite pentru a ajuta aproape jumătate din populaţia mondială să îşi satisfacă nevoile într-un mod adecvat.

Conform unor estimări, 2,6 miliarde de oameni de pe glob nu au acces la o toaletă igienică. Naţiunile Unite speră să reducă la jumătate această cifră, până în anul 2015, în urma stabilirii unor obiective de dezvoltare.

În India, peste 700 de milioane de persoane nu au acces la toalete care au sisteme adecvate de înlăturare a resturilor.

“Este o problemă la fel de importantă ca toate celelalte. În special ţărilor din Asia, Africa şi America Latină le lipseşte un sistem sanitar de bază. Asta vom discuta la summit”, a declarat Bindeshwar Pathak ,de la organizaţia non-guvernamentală Sulabh International, care promovează folosirea toaletelor ieftine în India şi organizează acest summit de patru zile.

Majoritatea sătenilor din India pleacă, de dimineaţă, către cele mai apropiate şine de cale ferată, unde îşi fac nevoile. Alţii se duc pe câmpuri, în păduri sau în alte locuri din natură.

Femeile sunt nevoite să plece înainte de ivirea zorilor sau în toiul nopţii pentru a-şi face nevoile, pentru că atunci sunt ferite de ochii străinilor, însă sunt supuse riscului de a fi agresate sexual. Naţiunile Unite doresc să remedieze această situaţie până în anul 2025.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici