Susanne Lothar, actriţa fetiş a lui Michael Haneke, a murit la vârsta de 51 de ani

Susanne Lothar, actriţa fetiş a regizorului austriac Michael Haneke, a murit la vârsta de 51 de ani, au declarat surse apropiate familiei artistei germane.

673 afișări
Imaginea articolului Susanne Lothar, actriţa fetiş a lui Michael Haneke, a murit la vârsta de 51 de ani

Susanne Lothar, actriţa fetiş a lui Michael Haneke, a murit la vârsta de 51 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Avocatul familiei actriţei, Christian Schetz, a declarat într-un comunicat că "cei pe care îi reprezintă nu vor da niciun fel de informaţie suplimentară, din motive lesne de înţeles".

Născută la Hamburg, în 1960, din părinţi actori, Susanne Lothar a interpretat mai multe roluri în teatru, televiziune, dar mai ales în film, în special în pelicule regizate de Michael Haneke. Una dintre ele a fost "Panglica albă", film care a primit premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, în 2009.

Potrivit presei germane, Susanne Lothar a fost o "actriţă extremă", care dădea totul.

În filmul "Funny Games" (1997), Susanne Lothar a apărut alături de soţul său, actorul Ulrich Mühe.

Mühe a jucat, mai târziu, rolul unui agent STASI în "Vieţile altora/ Das Leben der Anderen" (2006), de Florian Henckel von Donnersmark, film care a obţinut premiul Oscar. Actorul a murit din cauza unui cancer, în 2007.

Susanne Lothar a mai jucat în filme precum "Lulu" (1991), "Castelul" (1997), "Pianista" (2001), "Cititorul/ The Reader" (2008).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici